Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol: “Assumir una Alcaldia no és un repartiment de cromos i vol dir molt més que els egos”

L’alcaldessa de Tiana accedeix, per fi, a parlar de la moció de censura que, finalment, no s’ha dut a terme en contra seu per part de 4 grups de l’oposició: el PDeCat-DC, Junts per Tiana, ERC i la CUP. I, com sol ser habitual, Ester Pujol ha estat clara i directa. Creu que tenir l’Alcaldia no és una decisió senzilla abans de prendre-la, ni una tasca fàcil mentre s’ocupa el càrrec:

 

A l’alcaldessa no l’ha sorprès que, finalment, no es poguessin posar d’acord entre aquests 4 grups “tan dispars en la seva ideologia i en el seu model de poble”, diu. Sospita, però, que entre PDeCat-DC, Junts, ERC i CUP “ha brillat per la seva absència qualsevol clima de confiança i complicitat”. I rebla: “el que puc dir és que, aquí a Tiana, ser alcaldessa, fàcil no és”.

Amb o sense moció de censura a l’horitzó Ester Pujol afirma que la gestió de l’Ajuntament “ha estat i és bona: així m’ho ha fet saber molta de la ciutadania durant aquestes setmanes”, assegura:

 

Per tot això, l’alcaldessa està convençuda que una moció de censura, i el conseqüent canvi de govern municipal, hagués estat “absolutament contraproduent pel bon funcionament de Tiana”, diu, a any i mig de les properes Municipals:

 

I és que l’alcaldessa subratlla, per sobre de tot, una idea: durant totes aquestes setmanes de possible moció, el govern municipal ha seguit treballant.

Ester Pujol afirma que no té por de l’oposició “coordinada” que han anunciat que hi haurà, a partir, d’ara, 4 dels 5 grups municipals: “crec que ha de pr8imar el sentit comú i l’interè per Tiana” assenyala.

Inquietud per l’ascens de Ciutadans i l’avenç de la dreta a Catalunya

L’alcaldessa, que anava de número 26 a la llista del PSC per Barcelona, no amaga que el resultat electoral d’aquest 21-D no ha estat l’esperat pel seu partit, i es mostra inquieta, també, pel fort ascens de Ciutadans. “Em preocupa que encara no he sentit les paraules diàleg, convivència o negociació i trobo que són essencials” diu “perquè, si no, Catalunya estarà abocada a una situació realment preocupant i força ingovernable, de la qual ja venim”:

 

A Tiana, el PSC va obtenir, aquest 21-D, un total de 585 vots, 157  més que a les passades Autonòmiques, les del 2015, en què el van votar 428 persones del poble. Aleshores va aconseguir el 7’72% dels vots i, en canvi, aquest 21 de desembre va arribar al 9,99%.