Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Catalunya guanya a Tiana, seguit d’ERC a 112 vots.

El bloc independentista ha guanyat els comicis autonòmics d’aquest 21 de desembre a Tiana. La candidatura de Junts per Catalunya ha quedat primera, amb 1.737 vots seguida d’ERC, amb 1.625. Aquest bloc el tanca la CUP amb 298 vots, 200 menys respecte el 2015. Pel que fa el bloc unionista es segueix la tendència de tot el país: Ciutadans el lidera amb 1001 vots seguit del PSC amb 585. El PP, que ha perdut més de la meitat dels vots tanca aquest bloc amb 182 . Catalunya en Comú-Podem millora els seus resultats en 30 vots i es situa 6é amb 370. PACMA i Recortes Cero-Grupo Verde han sumat 32 i 5 vots respectivament amb una incidència residual.

Cal destacar un augment del número de vots en el bloc unionista. Han votat més de 300 persones més que el 2015, en canvi el bloc independentista només ha aconseguit 7 vots més.  Pel que fa els percentatges l’independentisme baixa i l’unionisme puja. Junts pel Sí va aconseguir un 63,76% dels vots el 2015 i el 2107 ha baixat al 62,48%. En canvi la suma de PSC, Ciutadans i PP ha passat del 25,7% del 2015 a un 32,17% el 2017. Tot i aquest creixement que sobretot protagonitza Ciutadans amb 500 vots més que el 2015 l’independentisme segueix duplicant el bloc del 155 a Tiana.

Preocupació per l’ascens de Ciutadans

Maria de Gàdor Ayra, presidenta local d’ERC, estava moderadament contenta que a Tiana el seu partit hagi estat la segona força més votada. Ayra era una de les lideresses polítiques visblement més amoïnades per l’ascens de Ciutadans a Tiana, on no té secció local, i a Catalunya:

 

Ayra també ha dit que “és esperançador” que, malgrat tot, el bloc independentista “pot fer equip un altre cop” a Catalunya.

Judith Jordà, de la CUP ha reconegut que el resultat per la CUP no ha estat gens bo. La pujada de Ciutadans, a més, encara l’ha fet fer una nàlisi més pessimista:

 

Per  Enric López, de Catalunya en Comú-Podem, el resultat del seu grup “ha estatbo”, tot i que han estat víctimes, creu, de la polarització general:

 

Olga Rué també es mostrava satisfeta pel resultat obtingut a Tiana per Junts per Catalunya, més tenint en compte els resultats, pitjors, que els donaven les enquestes:

 

Albert Sales, primer secretari del PSC local, creu que “han aguantat” a Tiana però el preocupa, també, l’ascens de la dreta, ha dit:

 

Finalment, Diego Parra, del PP, ha dit que s’esperava un resultat discret a Tiana “en la línia de les darreres eleccions”. Creu que els ha afectat donar suport a l’aplicació del 155:

 

Els tres partits independentistes i Catalunya en Comú s’han aplegat al Casal per seguir des d’allà la nit electoral.

Una informació elaborada per Martí Francàs, Marta López, Marc Brugat i Alèxia Guilera.