Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol: “Tinc la responsabilitat política de continuar, malgrat que ser alcaldessa desgasta”

Ara fa poc més d’un any, el 13 de juny, Ester Pujol (PSC) prenia la vara d’alcaldessa de Tiana per segon mandat consecutiu. Eren dies que arribaven carregats: la campanya electoral de les Municipals havia estat intensa i no exenta de tensions fortes entre la futura alcaldessa i membres d’algunes formacions polítiques (tensions que encara ara afloren). La renovació del pacte de govern amb Esquerra Republicana, negat per aquests últims fins el darrer moment, s’havia fet públic tan sols un dia abans del ple d’investidura.

L’inici d’aquest primer any de govern va estar marcat per una pèrdua dolorosa per Ester Pujol: la del seu pare, Joan Pujol, un home estimat i valorat també per amplis sectors del poble.

 

Com la mateixa alcaldessa assenyala, “la vida continua i has de tirar el poble endavant”, cosa que va fer, ja amb plena normalitat, a partir dels primers mesos d’aquest 2016.

Hi ha alguns fets que marquen aquest segon mandat de forma clara, com ara el sanejament dels comptes municipals, sobretot en relació al mandat anterior, i un estil de fer oposició “molt diferent” del que hi havia hagut fins ara. L’alcaldessa, fins i tot, assegura estar patint una persecució política personal:

 

En aquest sentit, Pujol creu que Junts per Tiana va “traspassar una línia vermella” que, segons diu, es troba de ple dins el terreny de l’ètica, amb la recent denúncia d’una filtració al PSC de dades personals de tianencs que posseïa l’Ajuntament:

 

Lluita contra la desigualtat al poble

A Ester Pujol no li acaben d’agradar les dades fetes públiques recentment per l’Idescat (l’Institut d’Estadística de Catalunya) que sitúen Tiana, novament, com un dels municipis catalans amb una renda per càpita més alta de Catalunya. I és que, assenyala, al poble segueix havent desigualtat, per això des de l’equip de govern es treballa en ferm, assegura, per combatre-la. La tarifació de l’abonament de la piscina, i les beques i l’ampliació de la tarifació dels preus de l’escola bressol municipal, són dos exemples recents dels quals n’està satisfeta:

 

Si Ester Pujol es tornarà a presentar com a candidata a un tercer mandat, continua sent una incògnita. Ella mateixa no nega que és desgastant un càrrec com aquest però ni obre ni tanca cap porta al respecte, malgrat que fa un any va dir a un mitjà de comunicació de Badalona que no repetiria com a cap de llista:

 

Escoltin l’entrevista sencera clicant en aquesta mateixa notícia de www.lalocal.tianat.cat