Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “Des dels pobles podem fer molt per la construcció nacional d’un país”

L’alcaldessa de Tiana ha estat l’encarregada, juntament amb la directora de la Institució de les Lletres catalanes, de donar el tret de sortida al Festival Tiana Negra. En el seu discurs ha volgut reivindicar el paper dels Ajuntaments amb la cultura catalana: “Des dels pobles podem fer molt per la construcció nacional d’un país”. Segons Esther Pujol, tot i que aquestes administracions passen per un moment complicat, aquest municipi és ambiciós i ho demostra amb esdeveniments com aquest: “sóm un poble petit que aposta per un petit gran festival”.

Inauguració del Tiana Negra
Inauguració del Tiana Negra

El Tiana Negra incorpora com a novetat el Premi Agustí Vehí. L’alcaldessa de Tiana també ha fet el seu particular homenatge a l’autor de Figueres que va morir l’any 2013 i que havia de participar el en festival d’aquest any.

 

Sebastià Bennassar en la inauguració del Tiana Negra
Sebastià Bennassar en la inauguració del Tiana Negra

El director del festival, Sebastià Bennassar, també ha volgut insistir en la defensa de la llengua catalana. “Amb festivals com aquest enfortim la nostra llengua, en un moment molt complicat per a ella”, ha afegit l’escriptor.