Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Laura Borràs: “El Tiana Negra fa que la literatura negra sigui de primera”

Aquest divendres s’ha inaugurat el Tiana Negra i s’ha fet amb una Sala d’exposicions plena de gom a gom. S’han encarregat de donar el tret de sortida al festival el mateix director, Sebastià Bennassar, la directora de la Institució de les Lletres catalanes, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol.

La directora de la Institució de les Lletres catalanes, Laura Borràs
La directora de la Institució de les Lletres catalanes, Laura Borràs

La directora de la Institució, que repeteix la seva visita a l’esdeveniment, ha començat el seu discurs celebrant l’èxit d’aquest primer dia de festival. “És un orgull veure com la sala està tant plena com en la cloenda de l’any passat”, ha dit. El suport que fa Borràs a aquest festival respòn, segons ha explicat, a la necessitat que tenia el gènere de la novel·la negre de gaudir d’un espai de reflexió per autors catalans i lectors aficionats: “Semblava que la literatura negra no arribava als espais més consolidats d’altres gèneres amb més tradició, això feia pensar que era un gènere de segona, el fet que hi hagi la Institució de les Lletres catalanes donant suport al festival significa que la literatura negra és literatura de primera”.

 

La personalitat del festival de Tiana

Borràs confia que aquest festival es pugui consolidar com avantsala del BCN Negra. Valora, a més, la personalitat del Tiana Negra: “Les coses que es continuen és perquè s’ha posat una bona llavor, és d’esperar que la planta vagi creixent”. “Té un format molt personalitzat perquè la ciutadania s’hi ha bolcat, és bonic que les coses no només passin a Barcelona sinó que puguin anar passant a altres llocs”, ha afegit la representant de l’Institució.

 

El públic assistent a l'acte d'inauguració
El públic assistent a l’acte d’inauguració

 

El ‘Malson groc’

Segons la directora d’aquesta Institució, la novel·la negra es troba en un moment dolç i davant escriptors de molta qualitat. Borràs ha volgut inaugurar aquest festival llegint el conte ‘Malson en groc’, de Frederic Brown. Amb aquest text ha volgut demostrar que, segons ella, la literatura negra proporciona moments molt bons, tot i que sigui rient de fets tant dramàtics com el d’un assassinat.