Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol imputada pels cobraments de la FMC

L’alcaldessa, Esther Pujol, haurà de declarar davant el jutge a principis de setembre. La jutgessa de Sabadell que investiga el cas Mercuri ha imputat 40 dels 44 alcaldes que haurien cobrat presumptes sous encoberts de dietes. Entre aquests 40 càrrecs també hi ha l’alcaldessa de Tiana. A més, també s’ha citat com a imputat el secretari de la Federació de Municipis. A tots ells se’ls imputa un delicte contra l’administració pública.

Aquest dijous, el jutjat d’instrucció 1 de Sabadell ha començat a notificar les imputacions en relació a la peça separada del cas Mercuri, que afecta tots aquests alcaldes pels cobraments rebuts de la Federació de Municipis de Catalunya. Tots ells hauran de declarar els dies 3,4,5 i 9 de setembre.

Segons la investigació, l’exacalde de Sabadell i expresident de la FMC, Manuel Bustos, hauria promogut un sistema de sobresous camuflats segons el lloc que ocupaven els alcaldes i no segons els desplaçaments o dietes corresponents. De fet, aquest cas ha acabat provocant la dimissió de Bustos de tots els seus càrrecs públics i la seva retirada de la política.

 

Esther Pujol, entre els 41 imputats

L’alcaldessa de Tiana va cobrar 3.333 euros, entre l’octubre del 2011 i l’octubre del 2012, com a responsable de la Comissió d’esports de l’entitat municipalista. Ara el que s’investiga és si es tractava d’uns cobraments fixes en concepte de dietes o desplaçaments.

Esther Pujol, en declaracions a Ràdio Tiana, va assegurar haver rebut aquests diners per les tasques desenvolupades a la FMC. “Tinc la consciència molt tranquil·la perquè he desenvolupat les meves tasques amb responsabilitat”, va explicar. A més, va afirmar haver declarat aquestes percepcions a l’Agència Tributària.  A principis de mes, després de conèixer la investigació, Pujol va retornar els diners a l’entitat, davant un notari. Segons Pujol, es tracta d’una “mala gestió” de la Federació i assegura sentir-se “enganyada”.

Quant el debat sobre els sobresous, l’alcaldessa ha recordat, en tot moment, que ella no cobra sou de l’Ajuntament i que, per tant, en el seu cas no es podria parlar de sobresou.

 

Els quatre càrrecs aforats

4 dels 44 alcaldes, de moment, no han estat imputats. La jutgessa de Sabadell no pot pronunciar-se sobre la seva imputació al no ser competent. En aquest cas, haurà de ser un tribunal superior el que decideixi la seva imputació. Tres d’aquests són diputats al Parlament de Catalunya i una d’elles, Teresa Jordà (ERC), al Congrés Espanyol. Si els diputats catalans fossin imputats, tota la causa passaria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Si Jordà també ho fos, el cas hauria de ser investigat pel Tribunal Suprem.