Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “Les cases del Passeig Vilesa ja són de titularitat municipal i ara ja sí que es pot actuar”

Davant la insistència dels grups de l’oposició, CiU i Gent pel Progrés de Tiana, quant l’obertura del Passeig de la Vilesa, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha explicat que aquesta és també una prioritat de l’equip de govern. Segons Pujol es tracta d’una actuació complicada que s’ha de fer amb rigor. Seria difícil, tal i com explica, perquè aquesta obertura implica enderrocar una casa sencera i part de dues més. Aquestes cases són Can Guardiola i part del jardí dels habitatges situats al número 6 i 8 del carrer de la Pau.

Al fons part de la zona expropiada per obrir la carretera
Al fons part de la zona expropiada per obrir la carretera

Una gestió que, segons Esther Pujol, l’antic equip de govern de Tiana, format per Gent i CiU, hauria fet sense expropiar abans aquests immobles. Així és com ho ha explicat la pròpia alcaldessa: “Hi ha un decret de l’alcalde anterior on ja adjudicava aquestes obres però no es porta a terme perquè les cases no estaven expropiades. Ens hem passat tres anys pagant als propietaris de les cases expropiades i ara ja sí que es podria actuar”.

 

carrer de la Pau
carrer de la Pau

L’alcaldessa de Tiana ha explicat també que aquesta intervenció hauria d’anar lligada a la pacificació del centre del poble, al projecte Retrobem-nos. Aquest vol controlar i reduir l’entrada dels cotxes als carrers del Centre, Lola Anglada, Passatge Sant Cebrià i a l’accés al carrer Sant Domènech. Ho ha explicat Esther Pujol.

 

Esther Pujol afirma haver explicat les seves intencions a l’oposició

Tant en el ple d’aquest febrer com en declaracions a Ràdio Tiana, Pujol ha insistit que tots els grups municipals han estat convidats a assistir en diverses trobades a l’Ajuntament per explicar el projecte Retrobem-nos. Assegura, a més, que en la darrera reunió, on hi va assistir membres de Convergència i Unió i Gent, es va parlar de l’obertura del Passeig de la Vilesa.

L'alcaldessa, Esther Pujol. Imatge d'arxiu
L’alcaldessa, Esther Pujol. Imatge d’arxiu

 

Per què es vol obrir el Passeig de la Vilesa?

El que permetria aquesta actuació és eliminar el doble revolt que en aquests moments hi ha entre el Passeig de la Vilesa i l’Avinguda Isaac Albéniz. En un d’aquests revolts coincideixen els autobusos o camions que baixen del poble i els cotxes que hi pugen. Això suposa un perill per a conductors i per a vianants, segons la majoria de polítics que formen el consistori de Tiana.

 

Consulta l’especial ‘Menys cotxes al centre’