Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “No he rebut sobresous perquè no tinc sou de l’Ajuntament, ens han posat a tots al mateix sac”

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha afirmat, aquest matí, tenir la consciència molt tranquil·la i haver desenvolupat les seves tasques polítiques amb responsabilitat. Pujol va rebre remuneracions de la Federació de Municipis de Catalunya, entre l’octubre del 2011 i l’octubre del 2012, per un import de 3.333 euros. Uns diners que hauria cobrat com a responsable de la Comissió d’Esports i que, segons ha explicat, han estat declarats a l’Agència Tributària. Ha volgut destacar que no té sou de l’Ajuntament de Tiana, i que, per tant, en el seu cas no es tractaria d’un sobresou. I és que els càrrecs públics només poden rebre un salari. A més, no disposa de cotxe oficial per desenvolupar aquest tipus d’activitats. El que sí que cobra com a alcaldessa són les remuneracions per l’assistència als plens (com tots els regidors del ple municipal), a les comissions informatives i a les juntes de govern. És per això que creu que s’hauria de tenir en compte la singularitat de cada alcalde o alcaldessa.

 

Segons Pujol, els diners que ella va cobrar haurien estat mal regulats per part de la Federació de Municipis de Catalunya. Els diferents càrrecs els haurien rebut com a suposades dietes o desplaçaments. En aquest sentit, l’alcaldessa assegura estar “indignada” amb la “mala gestió” de la Federació. A més, ha volgut demanar públicament la dimissió del seu secretari general, Adolfo Moreno Sansano.

 

Aquest matí, Pujol ha entregat els diners a la Federació de Municipis de Catalunya davant un notari i mitjançant un xec bancari. De fet, ha estat la primera socialista en fer-ho. “Vist que aquestes percepcions es troben en aquests moments qüestionades, i posant de manifest que sempre se’m van plantejar com una retribució associada al càrrec, que mai se’m va requerir cap acreditació documental de despeses, i que vaig complir escrupolosament amb tots els deures associats a les meves responsabilitats, procedeixo al reintegrament cautelar a la deferació”, ha explicat en una carta dirigida al Secretari General, Adolfo Moreno.

L’alcaldessa hauria organitzat una reunió amb els diferents portaveus municipals per informar-los de la situació i, aquesta nit, ha publicat un comunicat institucional al web de l’Ajuntament.

En aquests moments, l’alcaldessa de Tiana continua formant part de la Federació de Municipis de Catalunya. Des de l’entrada a la presidència de l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, Esther Pujol va assumir la responsabilitat de la Comissió de Comerç i Turisme. Una tasca que estaria desenvolupant de forma gratuïta. L’alcaldessa assegura que des de l’octubre del 2012 va deixar de rebre remuneracions per part de la FMC.