Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “Som els ajuntaments els que donem resposta a les grans preocupacions, com l’atur”

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, reivindica el paper dels municipis i els seus ajuntaments a l’hora de combatre els grans problemes de la població. Segons Pujol, un dels “grans reptes” i una de les “grans preocupacions” és la de combatre l’atur. Sobretot, ha insistit, en un moment on les “polítiques actives” de la Generalitat estan “en hores baixes”. És un dels temes que s’ha posat damunt la taula durant l’esmorzar col·loqui Alcaldes.EU, organitzat pel diari El Punt Avui. Ho ha explicat l’alcaldessa a Ràdio Tiana.

 

En aquest sentit, Esther Pujol ha recordat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona “ha apostat per la política social” al costat dels ajuntaments.

 

Pensant en el 24 de maig

L’esmorzar també ha servit per parlar de les properes eleccions municipals. Els alcaldes participants han ressaltat que la cita electoral del proper 24 de maig s’ha de llegir “en clau local”. També ho ha afirmat l’alcaldessa de Tiana.

 

Diversos alcaldes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reunits aquest dijous en un esmorzar col·loqui a Barcelona
Diversos alcaldes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reunits aquest dijous en un esmorzar col·loqui a Barcelona

L’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Trias, ha fet una crida als alcaldes a mantenir l’entesa aconseguida els últims quatre anys. “El panorama electoral pot canviar, però no el grau d’entesa que hem tingut, que ha estat un èxit, malgrat algunes incoherències”, ha subratllat. Aquesta unitat permetrà, ha dit, afrontar conjuntament reptes com l’atur o l’accés a un habitatge digne.

 

Aposta per la regeneració democràtica

Els batlles aplegats han clamat per la regeneració democràtica i per la transparència al si dels governs municipals. L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, han coincidit que cal posar “barreres” per evitar casos de corrupció.

En total 11 alcaldes de l’Àrea Metropolitana s’han trobat a l’esmorzar Alcaldes.EU.

 

Notícia sobre l’atur al gener: clica aquí