Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Estudi en negre

En Jordi Canal i l’Àlex Martín Escribà, aficionats i especialistes en el gènere negre, van publicar el seu primer assaig conjunt l’any 2011. A “La Cua de Palla, retrat en groc i negre” explicaven la història d’aquesta col·lecció que va apropar els grans clàssics del gènere al català. Ara, han tornat a unir forces per escriure “Trets per totes bandes”, que presentaran el dissabte 18 de gener a les set de la tarda dins del marc del Tiana Negra. Ho explica Jordi Canal:

 

“Trets per totes bandes”, que també han traduït al castellà sota el títol “A quemarropa”, és un assaig que pretén aclarir l’evolució terminològica tan debatuda entre els afeccionats del gènere:

 

Aquest volum només engloba l’època clàssica de la novel·la negra i policíaca, concretament des dels orígens fins a la dècada dels setanta del segle XX. La intenció, però, és fer una segona part que arribi fins a l’actualitat:

 

L’assaig té una intenció divulgativa i està dirigit especialment als lectors que vulguin aprofundir més en aquest gènere:

 

En Jordi Canal explica com la seva afició pel gènere negre es va transformar en professió:

 

Com a director de la Biblioteca Bòbila, a l’Hospital de Llobregat, ha aconseguit que una biblioteca generalista i de barri destaqui pel seu fons de literatura negra i policíaca:

 

Pràcticament des dels seus inicis com a director, ja fa uns 20 anys, va començar a publicar el fanzine “L’H Confidencial”. Ell mateix explica què és:

 

Tiana Negra es celebrarà els dies 17 i 18 de gener a la Sala Albéniz.