Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Etapa de represa: sense restriccions a la mobilitat però amb mesures de seguretat i higiene

Un dia després que Catalunya entrés a la fase 3 de la desescalada, la Generalitat l’ha donat per finalitzada i ha donat llum verda a l’anomenada “etapa de represa”. Això comporta que, tot i que l’estat d’alarma acaba el dia 21, a partir d’aquest divendres 19 de juny ja no estarà vigent i s’aixequen les restriccions a la mobilitat.

El motiu és que, tal com es recull a l’article 5 del Reial decret 555/2020, la superació de totes les fases previstes pel Govern espanyol determina que quedin sense efectes les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma.

Tot i això, aquesta nova etapa de represa mantindrà les mesures d’higiene i seguretat per evitar la generació de riscos de propagació de la Covid-19. Les restriccions de mobilitat no hi són però el virus encara hi és.

Aquestes mesures són la higiene freqüent de mans, la distància física interpersonal d’un metre i mig, l’ús de mascareta quan no sigui possible mantenir aquesta distància i la preferència pels espais a l’aire lliure per a la realització d’activitats.

Això significa que totes les activitats i reunions socials o d’oci s’han de realitzar tenint en compte aquestes mesures de seguretat i higiene, sense provocar aglomeracions. A més, es recomana que es mantingui un grup de convivència habitual el més estable possible, entre amics i familiars, per tal de minimitzar els contactes socials diaris i evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió.

Obertura de parcs

Coincidint amb el final de les fases de desescalada, els parcs infantils de Tiana tornen a obrir aquest divendres després d’estar tres mesos precintats. L’Ajuntament ho ha anunciat a les xarxes recordant les mesures de seguretat: mascareta, distància i higiene de mans.