Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La flama del Canigó arriba adaptada al context actual a causa de la Covid-19

S’acosta Sant Joan i, amb ell, la tradició de la Flama del Canigó. Donades les circumstàncies actuals, però, enguany la celebració haurà de ser diferent. És per això que des d’Òmnium Tiana i les diferents persones i entitats que participen cada any d’aquesta festa han ideat una rebuda de la flama que combina el format virtual amb el presencial.

Recorregut virtual

En Lluís Neira explica que enguany han volgut organitzar una baixada de la flama en format virtual:

 

El vídeo, que ja està disponible, mostra com diferents tianencs i tianenques porten la flama per diferents racons de Tiana, des de l’ermita de l’Alegria, Can Baratau, Can Senromà o el tramvia. El recorregut, com la cercavila que s’ha fet en anys anteriors, acaba al Parc de l’Antic Camp de Futbol.

Ballada de sardanes

Precisament serà en el Parc de l’Antic Camp de Futbol on es faci, aquest dimarts 23 de juny, una ballada de sardanes i la lectura del manifest.

L’alerta sanitària pel coronavirus estarà molt present tant en la ballada de sardanes, que es farà sense agafar-se de les mans, mitjançant unes cintes que garantiran la distància de seguretat, com en el manifest.

Tal com explica en Lluís Neira, l’arribada de la flama del Canigó també vol servir d’homenatge i reconeixement a tota la societat civil que ha treballat per superar la crisi provocada per la Covid-19:

 

En l’àmbit nacional, Òmnium ha proposat a la ciutadania que la nit de Sant Joan, a les deu, s’encengui una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a les víctimes i afectats pel coronavirus, als serveis essencials i pels presos i exiliats.