Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Èxit d’assistència a les III Jornades Educatives de Montgat i Tiana

Les III Jornades d’Educació de Montgat i Tiana han estat les més concorregudes de la seva història. Sota el títol “Innovació educativa: una nova mirada per a les nostres escoles” hi van tenir lloc cinc xerrades de la mà d’expertes i experts en diversos àmbits de l’educació.

Segons la regidora d’Educació de Tiana, Marta Guàrdia, totes les xerrades es van omplir acollint així al voltant de 45 persones a cada una. La majoria dels assistents eren personal docent de les escoles de Tiana i Montgat, però també s’hi van apropar algunes professores i professors d’altres municipis del Maresme.

La regidora d’Educació de Montgat, Montse Sanllehy, es mostra molt satisfeta amb les xifres d’assistència però afirma que cal trobar vies perquè també els pares s’interessin per les qüestions educatives.

 

En la mateixa línia, Guàrdia, opina que sovint els pares deleguen l’educació a les escoles i s’impliquen poc:

 

En totes les xerrades hi va haver col·loquis interessants, afirmen les regidores, tot i que Guàrdia assegura que la xerrada que va suscitar més curiositat i preguntes dels assistents va ser la de Raquel Garcia, que venia a parlar del cas d’èxit del centre que dirigeix, l’Escola Joaquim Ruyra. El que fa particular aquest centre és que es tracta d’una escola amb un percentatge molt alt d’immigració però on, a la vegada, el fracàs escolar és molt baix. Les persones assistents van voler conèixer en profunditat el model d’escola i els mètodes utilitzats per arribar a xifres tan sorprenents.

Marta Guardià assegura també que tenint en compte l’èxit de l’edició d’enguany, les Jornades d’Educació de Tiana i Montgat tindran continuïtat.

 

Guàrdia també ha destacat la ponència d’Oriol Ripoll, que va ser molt participativa i divertida. I és que per parlar de l’aplicació de la gamificació a les escoles, Ripoll va fer jugar el públic durant dues hores, en les quals va posar en evidència les possibilitats educatives del repte, l’estratègia i la diversió.