Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La festa del ruc és tot un èxit

Unes 300 persones han vingut a la festa del ruc organitzada pel centre dels Rucs de la Serralada. Per celebrar els 4 del projecte s’ha decidit obrir el centre a tothom qui vulgui durant tot diumenge al matí. A part de ser una manera de donar-se a conèixer també ha estat el dia amb més activitat de la seva història. En Carlos Muntet, el creador del projecte ens explica l’objectiu de la festa.

 

No s’esperaven l’èxit que ha tingut la festa i al matí calculaven que no arribarien al centenar de visitants. Les expectatives s’han triplicat i per ells és una notícia. En Carlos Muntet ho explica.

 

La principal raó de l’èxit de la festa han estat les famílies: pels infants és estrany tenir un contacte tant directe amb els animals i resulta un gran reclam. Tots volien fer passejades amb rucs i mentre esperaven, els jocs que hi havia repartits per la finca servien per distreure’s.  En Lluís, la Pilar , la Maria i l’Alba ens ho expliquen.

 

 

La majoria de la gent que ha vingut coneix el recinte dels Rucs de la Serralada pel boca orella. L’Estela hi va celebrar la festa d’aniversari de la seva filla i ha volgut tornar aquest diumenge.

 

La Joana ha conegut aquest lloc a través de l’Estela i també ha decidit venir a passar-hi el matí.

 

Una de les principals atraccions de la festa, a part dels rucs, eren el grup Ruc ‘n’ rol, que fa versions de cançons de rock català. La seva relació amb el centre és molt curiosa. En Joan Garcia, el bateria del grup, ens explica com van conèixer l’espai i a en Carlos Muntet.

 

La festa ha acabat amb un sorteig peculiar: el Cagaruc. Al llarg del matí s’han pogut comprar trossos d’una quadrícula amb 40 quadres. A dos quarts de dues del migdia han portat una ruca i l’han deixat tranquil·lament dins la quadricula. El premi se l’ha endut el número amb la coordenada on ha cagat l’ase.