Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres del carrer del Centre canvien la vida de veïnat i comerços

Ja fa una setmana que veïnat i comerços del carrer del Centre conviuen amb les obres d’arranjament que s’estan fent en aquesta via. Tot i que alguns dies no hi ha hagut activitat, fins aquest dilluns les màquines ja havien esmicolat la meitat del paviment del carrer: el tram que va de la cruïlla amb Lola Anglada fins a Can Vilaró.

Tot i que l’Ajuntament ha informat els comerços del carrer ja fa dies que s’hi farien aquestes obres, tots ells creuen que hagués calgut almenys una reunió amb Urbanisme. I és que amb les obres començades asseguren que falta coordinació d’horaris entre aquesta activitat, el soroll i les molèsties que ocasiona, i les dels diferents comerços del carrer. Gemma Suñol és la directora de Kids and Us, l’escola d’anglès del carrer del Centre:

 

La Gemma pensa que una reunió prèvia amb l’Ajuntament era molt necessària:

 

Els comerciants coincideixen a dir que a tots ells i elles els hauria anat molt millor que les obres es fessin el mes d’agost.

En Josep Vidal, de Salses Lug, també diu que s’ha trobat de cop el carrer tallat i que van avisar amb poc temps:

 

També en Josep Bonancia, del taller mecànic que hi ha al carrer, pensa que ha faltat que els avisessin amb temps per organitzar-se:

En Josep Bonancia, al seu taller mecànic

A Can Vilaró, en canvi, creuen que, per ara, sí que l’Ajuntament està complint amb els terminis de les obres que els va dir que hi hauria. Han notat, això sí, que han perdut clientela. Però no a partir d’aquestes obres, expliquen, sinó que ja van notar una baixada en el nombre de persones que hi van a comprar des que van començar les obres del carrer Lola Anglada.

En canvi, a la perruqueria del carrer del Centre asseguren que no els ha baixat la clientela. Tanmateix, sí que pensen, com la resta de comerciants, que els van avisar amb massa poc temps de les obres:

 

Com serà la remodelació?

El projecte del carrer del Centre implementarà  el que es coneix com a “plataforma única”, és a dir, que voreres i calçada estiguin al mateix nivell, sense esglaons. També s’hi plantaran arbres i desapareixeran els actuals aparcaments exprés. Al remodelat carrer s’hi col.locarà una vorera de 90 cm. al mur de la banda del Casal i, a l’altra banda, es plantarà una renglera d’arbres que delimitaran un espai per vianants.

Està previst que les obres s’allarguin fins a mitjan mes de maig.

El carrer del Centre és el primer on es començarà a veure el profund canvi al centre del poble