Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana ja té corresponsals del Punt d’Informació Juvenil

Nois i noies de Tiana i Montgat, que són alumnes de l’Institut Tiana i del Thalassa, s’han reunit aquest dijous a la tarda al centre cívic L’Escorxador de Tiana per poder fer una formació important pel seu dia a dia. A partir d’ara seran els corresponsals als seus instituts del Punt d’Informació Juvenil (PIJ).

A Tiana és la primera vegada que es fa aquesta formació. En canvi, els estdiants de l’Institut de Montgat ja són veterans en el tema.

La d’aquest dijous ha estat una jornada intensa. Els joves han après que la seva nova feina ha de fer que flueixin les relacions entre els instituts i els casals de joves o PIJs. Ho explica el formador David Prujà;

 

En aquesta formació se’ls ha volgut donar unes pautes de com fer la feina. Ha de servir per poder ajudar la resta del seus companys i, així, convertir-se en alguna cosa més que simples informadors, passant a ser nexes d’unió i ajudar a la resolució de problemes.

Però quina és la feina del corresponsal?

 

David Prujà explica que la tasca de corresponsal ha de poder donar suport als joves. Afegeix que cada cop hi ha més ajuntaments que demanen fer-ne la formació ja que la figura dels corresponsals cada cop està més sol·licitada. David Prujà.

 

Aquesta formació s’ha estès durant tres hores al Centre Cívic de l’Escorxador. Els joves corresponsals s’han mostrat molt contents i satisfets. Alguns creuen que aquesta feina és dura però que, al mateix temps, els recompensa perquè ajuda els seus companys de l’Institut:

 

Després d’aquesta formació els alumnes tianencs i montgatins començaran a fer una sèrie de reunions als instituts. En elles s’iniciaran en aquest procés de fer de nexes d’unió entre els  centres i els punts d’informació juvenil de Tiana i Montgat.