Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Francesc Granell: “Ara no estem votant la independència de Catalunya”

Un dels tianencs que, probablement, coneix millor la feina que es fa des de la Unió Europea és Francesc Granell. Aquest catedràtic és actualment Director Honorari de la Comissió Europea i també president de Can Marí. Durant molts anys, ha combinat la seva feina a Brussel·les amb la seva vida al poble.

 

L’any 2012 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi. A més, des de l’any 1995 és membre de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. A més, el tianenc, ha escrit diverses obres com “veinte años de españa en la integración europea” o “Catalunya dins la Unió Europea”.

Granell i Trias es va llicenciar en dret i en ciències polítiques, econòmiques i comercials a la Universitat de Barcelona amb premi de fi de carrera. Els seus estudis, però, es van ampliar en universitats com la d’Estudis Europeus de Ginebra, a Harvard o a l’Institut internacional de marqueting de Cambridge. Els seus primers contactes amb Europa van ser l’any 1970: quan va fer una estada de formació a la Comissió de Comunitats Europees a Brussel·les.

El 1986 fou requerit pel ministre d’economia i antic professor seu, Ernest Lluch, per a ser candidat a representar Espanya dins la Comissió Europea.

 

En motiu de les eleccions europees, Ràdio Tiana ha entrevistat Francesc Granell. En aquesta entrevista ens explica la feina que ell mateix ha fet dins la Comissió i, també, la que fan els eurodiputats.