Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La participació a Tiana augmenta un 13%

La participació per aquestes eleccions europees s’ha situat en gairebé un 55%, 13 punts per sobre de la xifra del 2009. Una notícia que s’ha valorat molt positivament des dels diferents partits de Tiana. Això significa que, dels 6.412 electors censats,  3.500 s’han apropat a les urnes.  D’aquesta manera, el municipi es situa per sobre de la mitjana catalana, que s’ha quedat al 47%. Tot i així, aquesta xifra també ha augmentat en gairebé 10 punts respecte a les anteriors europees. Al conjunt de l’Estat, en canvi, només han votat el 44,7% dels electors.

A última hora han estat molts els tianencs que han decidit apropar-se a les urnes. Gairebé 100 persones s’han apropat la última mitja hora al col·legi electoral de La Catequística. A les meses es comentava que ha estat el moment de màxima afluència del dia després del boom de votants que hi ha hagut entre les dotze i les dues del migdia.  Alguns han tingut un diumenge molt complet, com la última tianenca que ha votat a aquest col·legi electoral.

 

L'última mitja hora s'han format algunes cues a La Catequística.
L’última mitja hora s’han format algunes cues a La Catequística.

Cal dir que els votants que s’han desplaçat al col·legi electoral durant  la última mitja hora tenien motius de tot tipus per haver esperat tant. Uns més justificats que d’altres, això sí.

 

De fet, els tianencs han estat els protagonistes d’aquesta jornada, provocant una alt percentatge de participació. Avui hem parlat amb alguns dels que han anat passant pels 5 Col·legis electorals de Tiana.