Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Francesc Puigpelat torna per presentar “Magret i els anarquistes” al Tiana Negra

Fa gairebé un any que es va anunciar el nom del guanyador del premi memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana del 2018. L’escriptor de Balaguer Francesc Puigpelat es va emportar aquest premi per la seva obra “Magret i els anarquistes”, un homenatge al personatge de Georges Simenon.

Ara, després de pujar a l’escenari de la Sala Albéniz per recollir el premi, Puigpelat hi tornarà, el pròxim divendres 18 de gener, per presentar el llibre:

 

Per a ell, el fet de venir a presentar el llibre a Tiana demostra l’interès del festival per fer un seguiment dels seus guanyadors:

 

En Francesc Puigpelat porta uns 40 llibres a les seves espatlles, tots de gèneres ben diferents:

 

Així doncs, “Magret i els anarquistes” no era el primer llibre de novel·la negra que escrivia, ni en serà l’últim:

 

Actualment, en té un altre a punt de sortir del forn:

 

Puigpelat diu que “Magret i els anarquistes” és una bona novel·la per començar a llegir quelcom de l’escriptor:

 

Tot i així, avisa que és una novel·la una mica diferent a les altres, perquè segueix l’estil, de manera deliberada, de Georges Simenon:

 

Francesc Puigpelat és, a més a més d’escriptor, periodista. En la seva extensa bibliografia hi ha contes, novel·les, llibres infantils i juvenils i fins i tot divulgació. El premi Agustí Vehí no ha sigut el primer. N’ha guanyat sis més, entre els quals es troben el premi Josep Pla de narrativa per “Apocalipsi blanc” i el premi Carlemany de novel·la per “Els llops”.