Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Franz Estartús: entre els detinguts de Can Vies

Fonts familiars han confirmat que el veí de Tiana, Franz Estartús, de 20 anys, ha estat detingut, durant la nit de dimecres a dijous, pels aldarulls al barri de Sants de Barcelona. Això ha estat després de la manifestació contra el desallotjament de Can Vies. Els Mossos d’Esquadra van detenir, aquesta mateixa nit, 27 persones i la Guàrdia Urbana en va arrestar tres més. La majoria d’aquests arrestos s’han fet per delictes de danys, desordres públics i atemptat contra els agents de l’autoritat. Estartús, aquest divendres, després de passar dues nits a comissaria, ha passat a disposició judicial i declararà davant del jutge.

A la manifestació d’aquest dimecres pel desallotjament i enderrocament del centre social okupat Can Vies hi van participar 5.200 persones, segons la Guàrdia Urbana. La protesta, que va començar poc després de les vuit del matí, es va convertir en una nova nit d’aldarulls greus a Sants quan els Mossos no van deixar avançar la mobilització cap a la seu del districte. Les trenta detencions d’aquesta matinada se sumen a les sis de la nit del dimarts i a les dues del dilluns, primer dia que es van produir els enfrontaments hores després del desallotjament de Can Vies. Dels vuit arrestos fets entre dilluns i dimarts, set van quedar sense efecte mentre que l’altre va quedar en llibertat provisional.

La família d’Estartús no ha pogut parlar amb el jove però esperen que durant aquest divendres quedi en llibertat. Han estat informats de la detenció d’en Franz gràcies a alguns membres de l’organització (altres manifestants).

Franz Estartús és un estudiant força actiu dins els moviments reivindicatius de la Universitat, tal i com explica la seva família. És per això que també ha donat suport a les manifestacions de Can Vies. Aquest tianenc, a més, és un dels caps de l’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor.

 

La notícia arriba al poble

Quan aquesta notícia ha arribat al poble, alguns veïns han intentat organitzar una concentració davant l’Ajuntament. Tot i això, un dels mateixos impulsors, Salvador Bosch, ha confirmat: “després de debatre la conveniència de fer explícit l’acte de suport, vam preferir no fer-lo”. Finalment, Bosch i dues persones més es van reunir a la plaça de la vila però sense que aquesta trobada es convertís en manifestació.

 

Aturats els treballs d’enderroc a Can Vies

L’Ajuntament de Barcelona ha reiterat aquest divendres al migdia la seva voluntat de continuar negociant amb el col·lectiu de Can Vies amb l’objectiu de trobar una solució al conflicte pel desallotjament i enderroc del centre ocupat. En un comunicat, l’Ajuntament ha explicat que manté l’aposta per trobar una solució “acordada i satisfactòria” per a totes les parts i ha agraït la mediació del Centre Social de Sants i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). D’altra banda, TMB, propietari de la finca, ha aturat els treballs d’enderroc per tal “d’afavorir un clima de diàleg”. Al llarg del dia, es farà un perímetre de protecció a la finca per evitar qualsevol risc per les persones.