Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Fibra Òptica arriba a les cases

La Fibra Òptica, de Telefònica, comença a arribar als primers veïns de Tiana. En alguns carrers més cèntrics, com el carrer de les Flors o el Passeig de la Vilesa, i a zones com la Bòbila Jornada hi ha cases que ja han pogut contractar aquest sistema. L’empresa encarregada del seu desplegament està treballant de forma simultània a diversos punts del poble, que es troben en fases diferents. Ho ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

Als Vessants i a Can Gaietà ja s’estaria acabant el desplegament del cable, de forma subterrània. A zones com el carrer Matas, per exemple, s’està començant a distribuir pels edificis. Així doncs, està previst que abans de l’estiu gairebé tot el poble pugui gaudir-ne.

 

Els veïns s’interessen per la Fibra Òptica

Fibra Òptica arriba a Tiana
Fibra Òptica arriba a Tiana

Des de l’Ajuntament asseguren que la posada en marxa de l’oficina d’atenció ciutadana per la Fibra Òptica ha ajudat aquest projecte a avançar. Des del passat 7 d’abril, s’haurien rebut més de 200 missatges i 70 trucades. El 95% d’aquestes consultes eren per saber en quina data arribaria el servei als domicilis i l’altre 5% sobre les autoritzacions necessàries per passar els cables. Autoritzar a Telefònica per posar el cablejat no compromet els veïns a contractar aquesta tecnologia.

 

Esther Pujol ha destacat que al llarg del seu mandat, l’Ajuntament ha rebut moltes queixes sobre el difícil accés a internet des de les cases de Tiana. A més, ha avançat que ja treballa en una alternativa a la Fibra Òptica de Telefònica perquè els ciutadans puguin tenir més opcions. Aquesta seria la del Wimax.

 

El Wimax podria arribar a Tiana de la mà d’una empresa del poble: Tiana Tel. Aquesta tecnologia permet fer transmissions de dades sense cables. El que permetria, en aquest cas, és arribar a llocs de més difícil accés: com les masies i zones rurals.

 

Punt informació Fibra Òptica

Es pot contactar amb el punt d’informació sobre la fibra òptica trucant al 93 395 50 11  o enviant un correu electrònic a tarjuelohm@tiana.cat