Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un poble que es connecta

Des de fa anys, la cobertura de l’ADSL ha estat un problema comú al poble. Ara, amb la instal·lació de la fibra òptica sembla que aquesta limitació es podrà superar. L’alcaldessa ha assegurat que, abans de l’estiu, el 80% dels veïns tindran accés a aquesta nova tecnologia però, de moment, ja hi ha alguns que l’han pogut contractar.

Sergi Terrón és una d’aquestes persones. Ell fa uns 15 dies que utilitza aquest servei i ha notat un gran canvi respecte als 0’8 megues dels quals disposava abans. Una diferència que ha percebut tant a l’àmbit personal com al professional. En aquest moment, pot connectar el seu equip amb el de la feina quan abans no ho podia fer per problemes de velocitat. Malgrat que el Sergi assegura que la millora podria haver arribat abans, diu que ara està content que finalment s’hagi fet.

 

La instal·lació, en el seu cas, es va poder fer sense cap problema. El Sergi, però, recomana a tots els veïns que s’ho hagin d’instal·lar que tinguin una sèrie de consideracions a l’hora de fer-ho.

 

Malgrat tot, no totes les zones de Tiana poden gaudir d’una instal·lació tan ràpida. Anna Cussó, una altra veïna, encara ha d’utilitzar l’antiga connexió ADSL per les dificultats que suposa passar el cablejat per casa seva.

 

Ella va concedir a Telefónica el permís perquè es fes aquesta instal·lació però encara no sap quan ho faran. L’Anna espera aquest projecte “amb candeletes” perquè considera que el canvi és totalment necessari.

 

A l’espera també està un altre veí, Patricio Flores. La seva comunitat va concedir el permís a Telefónica fa dos mesos i mig però encara romanen a l’espera d’una reforma que, per ells, també és essencial.

 

El Patricio critica, a més, la manca d’informació sobre el procés d’instal·lació.

 

Caldrà esperar un parell de setmanes més per veure si les expectatives de l’Ajuntament es materialitzen. De moment, tots els veïns esperen ansiosament la possibilitat de tenir accés a una xarxa que els hi permeti desenvolupar les seves tasques personals i laborals amb normalitat.