Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Gairebé un miler d’alumnes ha començat el curs aquest dilluns a Tiana

Les dues escoles de Primària de Tiana, Tiziana i Lola Anglada, han engegat avui de nou les classes amb plena normalitat. Aquest curs 2015-2016, 619 nens i nenes estudiaran Primària en aquests dos centres públics del poble. A aquests cal sumar els 219 alumnes que, també avui, han començat classes de Secundària a l’institut de Tiana, i els 117 de l’escola bressol municipal, “El més petit de tots”. Per tant, un total de 955 alumnes han tornat (o començat, en alguns casos de Preescolar) a classe.

Aquest setembre, els tres cursos de P-3 (dos al Lola Anglada i un al Tiziana) comencen amb  gairebé al màxim de la seva capacitat. La ràtio d’alumnes que estableix el Departament d’Ensenyament és de 25. Tot i això, la Generalitat també contempla la possibilitat d’ampliar el nombre d’alumnes per classe, fins arribar a un màxim de 30. Això és el que ha fet, aquest curs, l’Ajuntament de Tiana per tal de garantir una plaça de P-3 a tots els nens i nenes preinscrits, empadronats al poble. Així, aquest curs, la classe de P-3 de l’escola Tiziana tindrà 27 alumnes i les dues del Lola Anglada, 27 i 28 respectivament. D’aquesta manera, ningú que ho hagués sol.licitat s’ha quedat a Tiana sense plaça a P-3.

Tot plegat, significa que un 82% dels infants empadronats a Tiana, nascuts el 2012, tindran aquest curs plaça a l’escola pública. Aquest xifra representa un augment del 10% respecte el curs passat. Les causes d’aquest augment les analitza el regidor d’Educació, Ricard Fabra:

 

Pel que fa a l’institut, aquest serà el segon any en què hi faran classe els quatre cursos de Secundària, de primer fins a quart.

Tot l’alumnat de Tiana farà festa aquest dimecres, diada del patró local Sant Cebrià i començament de la Festa Major.