Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El torneig de futbol sala: una iniciativa dels joves per aquesta Festa Major

“Volíem moure la Festa Major”. Amb aquesta premissa un grup de joves de Tiana s’ha introduït a la comissió de festes per intentar seguir canviant les coses. Una de les primeres propostes que va sorgir va ser la possibilitat de fer un torneig de futbol sala. Després de presentar-la i de rebre tot tipus de facilitats per part de l’Ajuntament pel que fa a horaris de les instal·lacions, van començar a moure-ho. Ho explica la regidora d’Esports, Núria Blasco

 

Els joves volien que hi hagués més oferta diürna per la gent jove durant la Festa Major i per això s’hi van animar. Tenen clar que si es vol canviar la Festa s’ha de fer des de dins: “si no ens movem nosaltres, no es mou ningú”. També afirmen que cal posar-se davant per canviar coses. Ho expliquen dos dels organitzadors: Alex Puig i Pol Bolós:

 

Els dos joves expliquen que van escollir el futbol sala perquè només hi ha 5 jugadors a pista i això facilita la inscripció dels equips. El guanyador s’endurà a casa un premi de 120 euros. Participar en costa 15 per equip. El problema ha estat que no han arribat a tothom que volien i les inscripcions no van bé: fins al moment, només un equip s’ha apuntat, com explica un dels organitzadors:

 

Però, afirmen, hi ha dificultats per fer el pagament i també una llarga espera per part dels que es volen inscriure. Des de l’organització no saben què pot passar, si es farà o no el torneig. Aquests dies, intenten saber quins són els problemes que hi ha perquè les inscripcions no creixen. A l’esdeveniment que han creat a Facebook hi ha 27 participants i, en canvi, només un equip inscrit:

 

Tot i la baixa afluència de participants esperen que aquesta situació es reverteixi. De moment hi ha ganes per part dels organitzadors, que ens afirmen que “fins l’últim moment del dia 17 tindrem les inscripcions obertes”. Per això, esperen que la gent “de totes les edats” s’animi a participar en aquesta iniciativa construïda “des de sota”.