Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Gel més enllà de la fi del món”: la xerrada d’aquest dijous de l’Aula d’Extensió Universitària

Les glaceres de l’Antàrtida seran les protagonistes de la propera xerrada de l’Aula d’Extensió Universitària a Tiana, aquest dijous a la Sala Albéniz.

El ponent és en Jordi Camins, economista, professor de l’Escola de Muntanya de l’Anoia i especialista en glaceres. En parla la Isabel, una de les organitzadores d’aquestes xerrades periòdiques:

 

El continent Antàrtic és el menys coneguit i una deles més extensoso de la Terra. Els seus 14 milions de quilòmetres quadrats, ocupats per gel glacial, i els 6 mesos de foscor hivernal del Pol Sud generen unes condicions de vida inhumanes. Només algunes bases científiques hi mantenen a l’estiu austral un reduït nombre d’investigadors.

En Jordi Camins demostrarà, a la xerrada, que les glaceres són organismes vius, que mai són iguals malgrat que ho semblin:

 

La xerrada de l’Aula, remarquen les seves organitzadores, no està adreçada, només, a persones jubilades o universitàries sinó a qualsevol que tingui curiositat pel tema:

 

Camins està especialitzat en el Pirineu però, aquest cop, parlarà de l’Antàrtida, a on s’ha arribat a registrar una temperatura de 89 graus sota zero.

La xerrada, com sempre, començarà a les 18.30h