Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Modificació o desaparició de la placeta Clavé?

Desapareix o canvia la placeta Clavé? El cert és que el tema ha aixecat polseguera tant entre els grups municipals com entre la gent de la vila. Les obres d’arranjament i pacificació del carrer Matas portaran una modificació o l’adéu a aquest espai, segons qui ho miri. La placeta Clavé queda just al triangle que el carrer Marquès de Monistrol fa amb el carrer Mediterrània.

Tot plegat obeeix a una necessitat, segons l’Ajuntament: que els vehicles que arriben des de Jaume Amat puguin seguir en línia recta cap al carrer Mediterrània, enlloc de fer una V, com actualment. Això obligaria a obrir un nou vial a la part superior de la placeta, i, per tant, a desplaçar-la dos metres i mig.

Junts i la CUP alerten que canviar de lloc la placeta equival a enderrocar-la per fer-ne una de nova. En canvi, la regidora d’Urbanisme diu que la placeta i el monolit només es desplaçaran però que l’espai no desapareix sinó que, a més, es renova.

Paviment i font noves, el mateix arbrat

Garcia ha remarcat que la nova placeta Clavé serà més gran i tindrà el paviment nou, el mateix que es posarà al carrer Matas. També ha assegurat que no se suprimirà cap dels arbres que hi ha actualment a la placeta, ni la font, tot i que aquesta també es remodelarà:

 

Desplaçar la placeta és enderrocar-la

Aquest dimecres Junts ha entrat a Registre municipal una petició a l’alcaldessa. Li demanen que s’aturin les obres del carrer Matas temporalment, en aquest tram, “per repensar entre tots una solució que faci compatibe la mobilitat a peu amb l’accés al nou aparcament de Can Cosme, amb el màxim respecte a la nostra memòria col.lectiva”. Per al portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, el projecte és “una mena de 155 metropolità” perquè, diu, l’equip de govern ha tirat endavant un projecte que no hagués pogut aprovar, tot sol, al ple:

 

Per la seva banda, la CUP també ha carregat contra la decisió de l’equip de govern. El portaveu, Àlex Rosa, creu que parlar de desplaçar la placeta “és un eufemisme per no dir que s’enderroca”:

 

La placeta Clavé, anomenada per alguns dels 4 banquets, és el lloc on els cotxes procedents de Jaume Amat giren actualment cap a Mediterrani, fent un colze que envolta dos dels tres costats del triangle que fa la plaça.

Amb el nou projecte tota la placeta es desplaça més avall, de forma que per aquests dos costats ja no hi circularan vehicles. Ho faran per la part superior, on ara hi havia el monòlit, que quedarà separat uns metres de la casa modernista que toca a la placeta.

 

El monòlit, el bust i la placa a Anselm Clavé que hi havia a la placeta fins fa uns dies es van fer gràcies als cantaires  del “Coro” i l’aportació que van fer els tianencs i tianenques. Es van inaugurar per Festa Major, el setembre del 1959.

Bartomeu Puig, que durant 25 anys ha estat president del “Coro”, ha dit a La Local-Ràdio Tiana que no té una opinió clara sobre el tema perquè desconeix què és el que finalment s’acabarà fent amb el monolit, el bust i la placa d’homenatge a Anselm Clavé. No sap si la traslladaran o l’enderrocaran:

 

Aquest és el comentari al qual ha fet referència:

Aquest dijous, els dos regidors de Junts per Tiana es reuniran amb la regidora d’Urbanisme per mirar de consensuar una solució satisfactòria per tothom.