Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ha arribat el Wimax a Tiana

Ha arribat una nova tecnologia al poble que serveix per connectar-se a Internet: el Wimax. Aquesta eina, molt utilitzada als Estats Units, ja està instal·lada a Tiana i ja es pot fer servir des de qualsevol llar o empresa. L’empresa Tianatel, de la mà de l’operador Megatro, especialitzat en Wimax, ha estat l’encarregada de fer-ho arribar. El tianenc, James Sene, professional dedicat a les noves tecnologies, és qui ha fundat Tianatel. Explica que ho ha fet davant una necessitat real d’aquest municipi, on veïns i professionals han estat patint les dificultats de les males connexions a Internet.

 

James Sene i l'alcaldessa
James Sene i l’alcaldessa

Tianatel és, doncs, una iniciativa ciutadana impulsada per l’Ajuntament. Tot i això, no ha tingut cap cost per aquesta administració. La pròpia alcaldessa, Esther Pujol, assegura haver mantingut reunions amb moltes empreses dedicades a aquesta tecnologia. Tianatel, segons Pujol,  ha estat l’única opció que no suposava una inversió econòmica. A més, es tracta d’un projecte local.

 

Després que hagi arribat, també, la Fibra Òptica, l’alcaldessa afirma que els ciutadans tindran més opcions a l’hora d’escollir la seva connexió.

 

A més, l’Ajuntament contractarà aquest servei per poder posar en marxa zones de “wifi gratuït” al poble. En els propers dies ja estarà disponible a la piscina municipal i, també, a l’antic camp de futbol. Quan s’acabi la temporada d’estiu, aquest servei de la piscina passarà a estar a la plaça de la vila.

 

Què és el Wimax?

El Wimax és una nova tecnologia que fa arribar internet als edificis sense cablejat, “sense fil”. Els aparells, que es connecten a les diferents antenes de les localitats, fan arribar la connexió més enllà de 20 quilòmetres. A més, segons els experts, es rep una senyal de la mateixa qualitat que la proporcionada per la fibra òptica. El responsable de Tianatel, Jame Sene, ho defineix com un “wifi gegant”.

 

El Wimax s’utilitza molt als Estats Units però també hi ha localitats aquí Catalunya que l’han posat en marxa. Al municipi d’Alella està funcionant i també a Girona i poblacions del voltant.

 

Quins avantatges té el Wimax?

En primer lloc, el Wimax podria solucionar la baixa potència de les connexions de cases i empreses. A més, aquesta tecnologia arriba a zones on xarxes de cablejat, com la fibra òptica, poden tenir més dificultats: com les masies o finques situades en espais rurals.

Des de Tianatel també expliquen que un dels principals avantatges és que si s’arriba a crear una comunitat d’usuaris, els preus de les quotes també es rebaixarien. Asseguren que no busquen enriquir-se ni enganxar els clients amb cap tipus de permanència.

Finalment, una novetat del Wimax és que aquesta connexió no necessita línia telefònica i que, per tant, es pot contractar només el servei d’internet. Tot i això, també ofereix la possibilitat de fer trucades IP.

 

Com fer servir el Wimax?

Aquesta setmana ja es pot començar a fer servir el Wimax des de qualsevol punt del poble. James Sene, per exemple, ja el té instal·lat a casa seva. Per demanar informació es pot entrar a www.tianatel.com. Les tarifes van entre els 20 i els 30 euros al mes, amb unes capacitats d’entre 3 i 10 Megabites de baixada.

 

Continua el desplegament de la Fibra Òptica

Cables de fibra òptica a Tiana
Cables de fibra òptica a Tiana

Mentrestant, la fibra òptica continua desplegant-se pel poble. Des de l’Ajuntament asseguren que hi ha complicitat amb l’empresa que se n’està encarregant i que “tot va pel camí previst”.

 

Consulta la notícia sobre l’arribada de la Fibra Òptica a les cases: clica aquí