Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Ha estat una experiència bestial, molt impactant”

 

Així defineix l’Àgata la seva recent estada, per primer cop, als campaments de refugiats  saharauis. Ella i el seu company, en Rafel, han anat a visitar la Fatimetu, de 10 anys, la nena saharaui que ha estat acollida per ells i els seus 3 infants tot aquest estiu a Tiana, on viu aquesta família.

Part de l’impacte, expliquen l’Àgata i en Rafel, és que malgrat la pobresa profunda en què viu la gran majoria de famílies saharauis “sempre els veus contents”:

 

Tenir acollida una nena saharaui a Tiana durant dos mesos els ha fet acostar-se a la lluita del Sàhara Occidental: les dures condicions en què viu aquest poble als campaments de refugiats, i la seva lluita per ser reconeguts com a nació. Però haver pogut conèixer in situ l’entorn que trepitja dia a dia la Fatimetu -en aquest cas- ha estat realment revelador, asseguren tots dos tianencs.

 

L’estiu vinent, la Fatimetu tornarà a gaudir de Tiana: de la piscina, d’anar en bici pel parc dels Teletubbies o de baixar a Montgat a la platja. L’Àgata i en Rafel estan desitjant veure-la fruir de coses senzilles que al desert on viu mai pot fer, com ara menjar un gelat. Per això, recomanen de totes totes l’experiència d’acollir un infant saharaui a altres famílies de Tiana o de Montgat:

 

 

Per Setmana Santa hi ha previst un nou viatge als campaments de refugiats saharauis, perquè hi vagin les famílies acollidores que vulguin conèixer o tornar a viure aquella realitat de molt a prop.