Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Guarniments de Nadal amb objectes reciclats, l’últim taller de l’any del “Repara’Tiana”

Durant aquests dies previs a Nadal, els carrers es comencen a engalanar amb llums de colors, els Pares Noels es pengen dels balcons i les cases comencen a muntar l’arbre i el pessebre. Aprofitant aquest ambient nadalenc, el cicle “Millor que nou, reparat” ha tornat aquest dimecres a la biblioteca Can Baratau amb un taller per fer guarniments originals amb objectes d’aprofitament dirigit als infants. La iniciativa de la regidoria de Medi Ambient tanca així el cicle de tallers i assessoraments gratuïts per donar una segona vida a objectes de tota mena que porta fent des de l’octubre.

Aquests tallers de reciclatge, però, no serien possibles sense la participació de Solidança. L’Ona i el Gerard són els dos membres de l’entitat que han guiat el taller i han explicat i ajudat als nens per fer les seves manualitats. L’Ona ens explica què és Solidança i per què fan aquests tipus de tallers:

 

Els nens i nenes que han assistit al taller els hi ha agradat molt fer manualitats. Han fet boles de Nadal amb fils gruixuts de llana, estrelles fugaces amb el paper de vàter,  postals amb un arbre de Nadal en 3D, etc. I és que tenien a l’abast tot tipus de material reciclat: cartró de caixes que ja no es fan servir, paper de diari, paper de vàter, branques que cauen dels arbres, troncs… Després d’aquesta experiència, la gran majoria dels nens i nenes han dit que prefereixen fer la decoració nadalenca amb materials reciclats que no pas comprar-la. Un dels infants ens explica què ha fet:

 

Dues de les participants al taller ens expliquen què els hi ha semblat:

 

Aquest, però, no és l’últim taller de Solidança ni de reciclatge a Can Baratau. L’any que ve tornaran. Estarem a l’aguait per veure quines seran les properes activitats.