Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

No hi haurà moció de censura a Tiana

Finalment, i després de gairebé 2 mesos i mig de negociacions, no hi haurà moció de censura a Tiana contra l’alcaldessa, Ester Pujol (PSC). Ho van fer públic anit, mitjançant un comunicat conjunt, els 4 grups municipals que negociaven des de l’endemà de l’1 d’octubre: PDeCat-DC, Junts, ERC i la CUP. La decisió de no tirar endavant la moció s’ha pres aquest dimecres 13 per la tarda, en el transcurs d’una reunió entre els 4 grups que havia començat a les 17.30h

Ara, diu el comunicat, els 8 regidors i regidores dels 4 grups “es comprometen a treballar plegades, de manera coordinada, per enfortir democràticament el poble de Tiana”. I afegeix que el període polític que a partir d’avui comença a Tiana “ha de servir d’estímul per arribar a grans consensos entre totes les forces polítiques per al poble”.

Els 4 grups expliquen al comunicat quines són les raons que han impedit arribar a un acord per governar: la impossibilitat de formar un govern sòlid que representi una majoria de ciutadans, el curt temps que manca per arribar al final del mandat, així com “les diferències rellevants en certs aspectes”.

Com ha trascendit al llarg d’aquestes setmanes, una gran part d’aquestes diferències rellevants se centren en el desig no negociable de cadascun dels dos blocs (PDeCat-DC d’una banda i Junts-CUP d’una altra) de tenir l’Alcaldia. Els primers proposaven Olga Rué, cap de llista de CiU a les passades Municipals, i els segons Isaac Salvatierra, que va ser el cap de llista de Junts el 2015.

Una nova oposició des del 8 de setembre

Aquest consens -forçat o no- i la nova correlació de forces municipals ja s’ha pogut veure als darrers plens municipals, des que el 8 de setembre passat ERC va trencar el pacte de govern amb el PSC. Al ple d’octubre, el PSC va acabar pactant una moció amb gran part de l’oposició per crear un consell municipal d’urbanisme. I al de desembre, Junts va veure aprovada una antiga moció seva que, el febrer passat, -aleshores amb PSC i ERC formant equip de govern- el ple no havia aprovat: la de fer possible una línia de bus Tiana-Barcelona.

El comunicat conjunt

El comunicat conjunt