Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Hi haurà diversos tipus d’abonaments per la piscina, segons el mes i l’hora en què s’hi vagi

El ple d’aquest dimarts ha aprovat una proposta d’acord per tal d’ampliar els tipus d’abonament a la piscina municipal per aquest proper estiu. Ho ha fet amb els vots en contra de Junts per Tiana i amb l’abstenció de Convergència-Demòcrates, que no veuen clara la pujada de preus i els termes del conveni d’intercanvi amb Montgat, emtre els motius principals.

D’entrada, l’abonament per tota la temporada (juny a setembre) es mantindrà però, segons la proposta d’acord, a partir d’ara n’hi haurà uns quants més. I és que per a les persones residents a Tiana i Montgat s’oferirà un abonament fins el 31 de juliol i un altre que servirà pel mes d’agost més els dies de setembre que la piscina romangui oberta.

Les diferents fases del dia també es tarificaran. Això vol dir que segons quin segment del dia s’ usi la piscina, es pagarà més o menys. D’aquesta manera, al moment de fer-se l’abonament, a més del mes o mesos, caldrà decidir entre: matí, tarda, cap de setmana, matí + cap de setmana, tarda + cap de setmana o setmanal.

Tot plegat, neix, sobretot, de dues situacions que van tenir lloc l’any passat: l’aglomeració que va patir la piscina alguns dies i el taller participatiu que va fer l’Ajuntament a començament d’aquest curs, per mirar de trobar solucions a aquest i altres problemes. Ho explica Núria Blasco, regidora d’Esports:

 

Al ple, la portaveu de Convergència, Olga Rué, ha objectat per votar a favor que l’augment de preus no és necessari, raó per la qual el seu grup s’ha abistingut:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, grup que hi ha votat en contra, ha argumentat que a més de car l’abonament, l’agrupació d’electors troba injust el conveni en què els montgatins tenen els mateixos avantatges que els propis tianencs:

 

Salvatierra també ha criticat l’augment de preus de l’abonament per tota a temporada. Junts també creu que els nous trams fomentaran la dificultat d’organitzar-se de moltes famílies que no poden saber, ha dit, quin ús faran de la piscina abans que comenci la temporada. Junts per Tiana creu també que hi ha dèficits greus de manteniment de les instal.lacions. També ha agrait a les famílies que van contribuit al mantenimen de la piscina els primers anys del seu funcionament. Un netedat o ordre que, ara, assegura Salvatierra, no es veu.

Per la seva banda, Alex Rosa, de la CUP, ha explicat que la seva formació ha fet un estudi d’altres piscines municipals del Maresme. La de Tianam creu la CUP, no s’ha anat modernitzant com calia i s’han anat fent “nyaps”, ha dit Rosa. Pel que fa als preus el portaveu de la CUP demana que els diners retornin als propis tianencs:

 

La CUP ha qualificat d'”error polític” que les taxes de la piscina no hagin pujat des del 2011 i això, ha dit, ha fet que la d’aquest estiu que ve sigui una pujada “massa dràstica”. Malgrat tot, hi ha votat a favor.

El PP sí que ha votat a favor perquè, diu, els canvis recullen les sol.licituds fetes pels usuaris de la piscina l’any passat. Per això, el seu portaveu, Diego Parra, ha dit que donarà un vot de confiança a les novetats anunciades:

 

Parra també ha lloat el fet que la piscina no sigui deficitària per l’Ajuntament, com havia estat fa uns anys. i també ha expressat que està a favor de l’intercanvi que es fa amb Montgat.

La regidora Núria Blasco ha recordat que la segmentació dels preus és fruit d’un procés participatiu al qual va participar Junts per Tiana l’any passat.

 

L’alcaldessa Ester Pujol ha remarcat també que la piscina, després del seu mandat, ja no té despeses com quan ella va entrar a l’Alcaldia.

 

L’acord aprovat inclou també que les persones residents a Tiana tindran places especials per aparcar als voltants de la piscina, ja que l’estiu passat hi va haver alguns problemes en aquest sentit. Les persones de més de 65 anys i de menys de 6, seguiran entrant gratuïtament a la piscina.

 

Gespa renovada i més ombra

Un dels problemes que va generar l’any passat l’ús intensiu i massiu de la piscina va ser que la gespa es va fer malbé i van aparèixer clapes. Aquest tema ja està solventat, ha explicat Núria Blasco. A més de la gespa nova, enguany també hi haurà més espais d’ombra, mitjançant ombrel.les, al voltant de la piscina.

 

Places separades per a tianencs i per a montgatins

Un altre dels temes que va ser complicat l’estiu passat també es mira de resoldre amb aquesta proposta d’acord. I és que les últimes 40 places que quedin cada dia fins arribar a l’aforament màxim de la piscina, estaran reservades exclusivament a abonats empadronats a Tiana.

Del total  de 1.800 abonaments disponibles a la piscina municipal tianenca, el 60% (1.080 abonaments) es reserva per pesones empadronades a Tiana, mentre que el 40% restant (720) s’oferirà als empadronats a Montgat.