Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els horts, adjudicats

Demà divendres és l’últim dia per la tria dels horts,  des de dilluns els adjudicataris han escollit el tros que els convé, hi ha diferents mides; des de 30 metres quadrats fins a 180. El procés de reparcel·lació s’ha dividit en dues fases, la primera del projecte és aquesta en la que s’han aconseguit 120 parcel·les de les quals 100 veïns de Montgat en podran gaudir, les 20 restants s’han reservat per a l’ús de l’Ajuntament, l’àrea de benestar social, entitats del poble i escoles que ho hagin sol·licitat. La segona fase encara no té data d’inici.

image

Aquest dissabte s’ha celebrat el sorteig a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc. En la presentació, l’Alcalde, Francesc Garcia, va explicar tot el que s’ha fet per remodelar la zona dels horts de Can Casanovas i amb l’objectiu que s’ha projectat.

El Regidor de Sostenibilitat, Tomàs Cabrejas, ha explicat en què consistiria tot el procés d’adjudicació, les bases del concurs i la mecànica del sorteig. I, a continuació el notari va procedir al concurs verificant totes les dades. Ara, els 221 inscrits tenen un número, en aquesta fase  poden aconseguir l’hort els cent primers. Tot i així, la numeració no va ser definitiva perquè es va detectar més d’un membre d’una mateixa familia inscrit i només podia haver-n’hi un. Per tant, hi ha persones que tot i tenir un nombre més alt del centenar tindran accés una parcel·la a Can Casanovas.

Un cop acabat el concurs a la Biblioteca es respirava satisfacció i alegría. Salvador Font, veí de Montgat, ha fet referència a la transparència del sorteig.

Carmen Rodríguez i Antonia Martin, viuen al poble des de fa molts  anys,  veuen els horts com una bona font de recursos per a la familia en aquests moments de crisi.

Dijous dia 20 de febrer a les vuit del vespre es constituirà l’Associació d’Hortolans de Can Casanovas, serà a la biblioteca. Es preveu la inauguració dels horts a mitjans de març, un cop finalitzin les obres.