Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana torna a celebrar el Dia Mundial de la Ràdio amb ràdio

Tiana torna a celebrar el dia mundial de la ràdio, aquest 13 de febrer, amb la seva emissora municipal en marxa. El mitjà de comunicació ha tornat a reviure aquest 2014, gràcies també a l’arrencada de l’altre mitjà que el recolza, el web d’informació La Local. Un web que s’adapta a l’actual situació de la comunicació a Catalunya, on molts ciutadans consulten les notícies a través dels mitjans digitals i les xarxes socials.

 

El dia mundial de la ràdio desperta la malenconia de molts periodistes

Ràdio Tiana es va fundar l’11 de setembre de l’any 1996 amb un equip que dirigia el periodista Isaac Salvatierra. El subcap de l’Ara.cat és també qui ha impulsat l’actual projecte de La Local. Aquesta ràdio, com molts altres mitjans locals, ha estat l’escola de joves periodistes que ara treballen per mitjans nacionals i oferint informació a un públic molt més extens.

La Gisela Rodriguez, després de treballar a Ràdio Tiana i a diversos mitjans de comunicació locals de la comarca, l’hem pogut veure als Matins de tv3 i, en aquest moment, a 8 al dia, de 8tv.

 

Gisela Rodriguez
Gisela Rodriguez

Rodriguez comparteix redacció amb una de les periodistes que havia dirigit aquesta emissora. Gemma Liñan ha explicat els successos de Catalunya durant molts anys a Rac1 i ara ho continua fent al costat de Josep Cuní.

 

Gemma Liñán
Gemma Liñán

Qui també ha recordat avui el seu pas per Tiana ha estat l’actual veu del motor a Rac1, Quim Salvador. Quan estudiava tercer de periodisme va decidir posar en pràctica el que estava aprenent a la universitat. Ell també va picar a la porta de Ràdio Tiana. Va retransmetre els primers plens i va crear el programa d’esports que encara ara sona a l’antena de Ràdio Tiana: La Rematada.

 

Quim Salvador
Quim Salvador

 

No tots els que han passat pel 107.2 FM continuen treballant als mitjans de comunicació. La periodista Laura Garcia, per exemple, en l’actualitat s’encarrega del departament de premsa de l’editorial La Galera.

 

Laura Garcia
Laura Garcia

 

Ràdio Tiana continua fent escola aquest 2014

En l’actualitat Ràdio Tiana torna a comptar amb la col·laboració de veïns i veïnes del poble, que fan programes com l’Envelat, però també de joves promeses del periodisme. En aquest moment, aquests estudiants, tenen la oportunitat de treballar en antena però també pel format web. L’Elisenda Liñan està acabant quart de periodisme i compagina els estudis amb les notícies culturals de la ràdio. A més, condueix la secció d’agenda: Queda’t.

Elisenda Liñan
Elisenda Liñan

En Guillem Cuní, que estudia tercer de mitjans audiovisuals al Tecnocampus de Mataró, fa possible que La Local compti amb vídeos que recullen les millors imatges dels dies més destacats a Tiana.

Guillem Cuní
Guillem Cuní

 

Gràcies, en gran part, a aquests col·laboradors, Ràdio Tiana i La Local ha pogut tirar endavant programes especials com el de l’Incendi de l’Alegria o el del Tiana Negra.