Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Intenta buscar sempre un motiu per llevar-te”

La Pilar Barragán viu a Tiana des de fa tretze anys i és periodista de formació i professió. Fa tres anys la seva vida va donar un gir quan es va quedar per primera vegada sense feina. El maig passat, però, la Pilar va tenir la sort de poder tornar-se a incorporar al món laboral sense haver de canviar d’àmbit. Ara bé, el camí no va ser senzill, per la Pilar va ser un procés “llarg amb sang, suor i llàgrimes”. Es va arribar a plantejar canviar d’àmbit laboral però la manca d’experiència tampoc li anava a favor, ella ho descriu com un “cercle viciós del que costa molt ensortir-se’n”. Però finalment, després de tres anys, la Pilar va trobar feina.

 

En el seu cas, els contactes no van ser útils. Molts dels seu companys periodistes es trobaven en la mateixa situació. Part dels temps que va estar sense feina el va dedicar a formar-se com a formadora com una possible via de cara el futur, però aquest camí tampoc va ser l’encertat tot i que la va omplir molt. Ara bé, ella continuava sense feina i fent algunes entrevistes.

 

La Pilar explica que quan es va quedar sense feina, multitud de pensaments se li passaven pel cap. No hi havia un sol criteri perquè la seleccionessin o no.

 

La Pilar fa vint anys que es dedica al món de la comunicació. Un àmbit que ha patit la crisi econòmica però que també s’ha vist afectat per la transició dels mitjans tradicionals a l’era digital. Per la periodista aquest ha estat un canvi “positiu”.

 

Segons Pilar, l’època que va estar sense feina va ser “molt llarga i molt dura” i “costa molt de pair”. Aquest és el plantejament que ella es va fer.

 

El passat maig, la Pilar va trobar feina i per aquells que estan a l’atur la periodista els hi dona dos consells.

 

Atur febrer 2015

Cada dia hi ha gent com la Pilar que troba feina però també gent que la perd. Aquest últim mes l’atur ha augmentat lleugerament a Tiana, sis persones més s’han quedat sense feina. Pel que fa a l’atur, el municipi no ha començat l’any amb bon peu. El desembre va tancar amb 389 aturats i des de que ha començat l’any, la xifra ha augmentat discretament, 18 persones s’han quedat a l’atur aquest 2015.

No només augmenta l’atur a Tiana sinó que a la comarca del Maresme també, 106 persones s’han quedat sense feina i sumen un total de 36.603 aturats.