Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Isaac Salvatierra: “Aquest primer any sobretot és un any de posar les bases perquè les coses vagin passant”

El 17 de juny es va cumplir un any de la investidura d’Isaac Salvatierra com a alcalde de Tiana. Amb ell comencem una ronda d’entrevistes per fer balanç d’aquest primer any de mandat.

Aquell dissabte 17 de juny, la majoria absoluta que Junts per Tiana havia aconseguit a les urnes amb 2.026 vots i el suport del 51,80% dels tianencs i tianenques que havien anat a votar va donar l’alcaldia al seu cap de llista, Isaac Salvatierra. Uns resultats que han generat unes expectatives i un nivell d’exigència molt alt, tant per part de la ciutadania com de l’oposició, tal com manifesta l’alcalde. Un fet que considera positiu:

 

Pel que fa a la relació amb la ciutadania, la valora molt positivament, tot i que amb alts i baixos, perquè reconeix que hi ha coses que no han fet bé:

 

La majoria absoluta també ha fet que 8 dels 13 regidors i regidores del ple siguin de Junts per Tiana. Això ha suposat que la relació entre govern i oposició s’hagi hagut d’anar construint tenint en compte aquestes circumstàncies. “Hem fet un esforç per arribar al consens, al principi va ser més complicat, ara crec que estem millorant tots, i aquí també m’incloc jo”:

 

I com ha sigut la coordinació entre els 8 regidors i regidores del govern? Salvatierra diu que han aconseguit crear un equip cohesionat i molt treballador. “Estem lluitant junts perquè les coses tirin endavant” assegura. “Tot l’equip de govern ha treballat molt per aconseguir subvencions” afegeix. “L’esforç diari, el treball en equip (…) ha estat capaç d’aconseguir més ingressos”.

 

Entre tots han aconseguit situar l’estat d’execució del Pla d’Actuació Municipal (PAM) en un 28,2%, la qual cosa suposa un terç de les actuacions previstes. El batlle diu que estan molt satisfets amb aquests resultats, tenint en compte que “aquest primer any sobretot és un any de posar les bases perquè les coses vagin passant” i això fa que sigui “un any més desagraït des del punt de vista de la visibilització.”

 

Una de les actuacions més destacades que han pogut materialitzar al llarg d’aquest primer any és la posada en marxa de l’Espai jove i la Casa d’entitats a Cals Frares, el que ara es coneix com a Espai Dioptria. Salvatierra explica que la inauguració d’aquest nou espai és un bon exemple del concepte de poble viu, pal de paller de les seves polítiques. “No és fer l’edifici, és pensar per què el farem, quin ús i com millorarà allò la vida de la gent”:

 

L’alcalde afegeix que aquest mateix concepte és el que traslladaran a les obres de rehabilitació que s’han de fer a Can Riera per convertir-lo en un espai polivalent:

 

Queden tres anys de mandat, durant els quals treballaran per completar el percentatge d’assoliment del PAM.