Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Isabel López: “Vaig trigar tres dies en contactar amb els meu fills a l’Equador”

Isabel López, de Bahía de Caráquez, és una equatoriana veïna de Tiana. La matinada del diumenge 17 d’abril el seu país va ser sacsejat per un terratrèmol de 7.8 en l’escala de Richter. La Isabel hi té família: no només germans, sinó també tots els seus fills i néts.

Al germà de la Isabel se li ha trencat la cama a causa del terratrèmol. Va ser mentre estava a Jama, on viu, i ara és a santo Domingo un altre municipi proper on hi ha hospital en funcionament. Al seu, a Portoviejo -un dels pobles més afectats- no hi ha electricitat des de diumenge.

Quan la Isabel va saber que hi havia hagut un fort terratrèmol a la costa nord d’Equador, ha explicat a La Local, es va preocupar molt per l’estat dels seus familiars. El pitjo, però, és que va trigar 3 dies en contactar-hi, fet que li va provocar molt angoixa:

 

La Isabel afegeix que ara la situació a l’Equador serà pitjor i que es necessita ajuda des d’aquí. També ens ha confessat que no ha dit al seu entorn el que ha passat a la seva família:

 

Morts que augmenten

El Govern de l’Equador ha elevat ja a 587 el número de morts a causa del terratrèmol. A més, a dia d’avui encara hi ha 155 persones desaparegudes i milers de ferits.

Si voleu col·laborar amb les víctimes d’aquella catàstrofe, aquest dissabte, diada de Sant Jordi, hi haurà un parada de roses instal·lada a la Plaça Catalunya de Barcelona per recollir diners destinats a les víctimes del terratrèmol.