Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Joan Cañada es dóna de baixa d’Unió

El fins ara president d’Unió al poble i militant d’aquest partit, Joan Cañada, s’ha donat de baixa a UDC. Després de gairebé sis anys militant al partit, Cañada ha decidit presentar la seva dimissió. A Tiana, dels cinc militants d’Unió, tres han deixat el partit.

El detonant d’aquesta decisió ha estat la “radicalitat” d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), posterior a la pregunta que es va plantejar al partit el passat 14 de juny. Cañada, que va votar “no” a la consulta interna, creu que només s’ha fet cas del resultat del sí i considera que això ha estat un punt “discordant, poc amable i poc atractiu”.

 

Cal recordar que el sí va guanyar per 109 vots de diferència vers el no. 1.369 militants van respondre afirmativament a la pregunta i 1.260 ho van fer negativament. Un resultat ajustat en què Cañada se sentia representat pel 46.51% del no. Creu que la direcció d’Unió no ha volgut aglutinar la part del no.

Joan Cañada se sent més representat per Demòcrates de Catalunya

Els crítics d’Unió han creat un partit sobiranista sota el nom Demòcrates de Catalunya. El partit va començar amb la plataforma Hereus UDC 1931. Joan Cañada va assistir fa dos diumenges a la presentació del nou partit a la Sala Barts i assegura que va ser “molt emotiu”.

Cañada se sent més representat actualment per Demòcrates de Catalunya que no pas per Unió. No per les bases del partit, que assegura que són gairebé les mateixes, sinó pel posicionament en el procés sobiranista. Demòcrates de Catalunya, tot i que no se sap si es presentaran a les properes eleccions, farà costat al president Artur Mas i a la llista única Junts pel Sí.

Algunes cares conegudes del nou partit són Joan Rigol, expresident del Parlament, Núria de Gispert, actual presidenta i Toni Castellà, líder d’Hereus. Castellà va dir que el partit neix per “salvar” l’esperit d’UDC i creu que és una “sortida de la foscor”. “No és un partit normal” comenta Cañada. El partit no tindrà estructures tancades, ni militants: tindrà “voluntaris”.

 

La llista sobiranista de CDC, ERC i les entitats sobiranistes

Convergència Democràtica (CDC), Esquerra Republicana (ERC) i les entitats sobiranistes (AMI, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana) formen una llista conjunta de cara a les eleccions del 27 de setembre. Els tres primers membres de la llista són membres de la societat civil. L’exeurodiputat i exmilitant d’ICV, Raül Romeva, encapçala la llista, seguit de Carme Forcadell, expresidenta de l’ANC i en tercer lloc, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural. El quart i el cinquè lloc l’ocuparan el president Artur Mas i el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras. En cas de victòria, Mas revalidaria el càrrec de president de Catalunya.

Cañada creu que és una llista “coherent” i no entén els atacs cap aquesta.

Per la seva banda, la CUP va decidir no formar part d’aquesta llista sobiranista. Cañada entén que no en formin part. Creu que són coherents amb la posició que han mantingut sempre.