Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Joan Cañada: “La crisi oberta de CiU no trencarà la unitat del grup municipal a Tiana”

La crisi oberta entre Convergència Democràtica de Catalunya(CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), no afectarà a Tiana. El president d’Unió al poble, Joan Cañada, així ho ha expressat. Cañada comenta que el pacte local és un “projecte comú” i “molt sòlid”. I afegeix que continuaran treballant junts  i amb il·lusió, tal i com ha expressat la executiva local d’Unió a Tiana. El partit continuarà donant ple suport a la candidata, Olga Rué, i lluitaran junts en aquest procés de full de ruta del president Artur Mas, des de Tiana, assegura Cañada. Pel que fa Convergència a Tiana, Olga Rué, ha assegurat que Unió “és un company de viatge amb el que ens sentim molt còmodes”. Cañada considera que no seria “honest trair la confiança” que els tianencs han donat a CiU.

Sobre el trencament de Convergència i Unió, Joan Cañada considera que no hi hagut “prou diàleg” entre els partits. Assegura que aquest “bipartidisme no el contemplava” i creu que el resultat de la consulta interna, realitzada el passat 14 de juny, ha estat una excusa”. En aquest sentit Olga Rué assegura que no es podia “esperar més”.

Respecte la decisió dels tres consellers d’Unió d’abandonar el Govern, Cañada creu que ha estat “personal” i, afegeix, que no creu que hagin abandonat per pressió de Convergència, ni tampoc del president, Artur Mas. El líder d’Unió a Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, en aquest sentit va assegurar que donava suport a la sortida dels tres consellers “per moltes raons”. Una d’elles “l’ultimàtum de CDC a donar suport sí o sí en tres dies”. Cañada assegura que no se’n ha adonat de l’ultimàtum del president Mas, creu que les seves paraules han estat molt respectuoses i afegeix que les paraules de Mas han estat d’agraïment i de respecte a la decisió d’Unió. La sortida d’Unió Democràtica del govern de la Generalitat va ser aprovada per 16 vots a favor, 10 en contra i 2 es van abstenir. El president d’Unió al poble creu que tots han actuat amb “coherència”, excepte la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

 

“Em sento representadíssim i em sento còmode dins d’Unió Democràtica de Catalunya, comenta. Creu que la part sobiranista d’Unió esgotarà les vies de diàleg, tot i que, assegura que serà “difícil”.

 

El punt de partida del trencament entre els dos partits de la federació és la consulta interna que va fer Unió, el passat 14 de juny. La pregunta, plantejada pel secretari general del partit, Ramon Espadaler, havia de clarificar la posició d’Unió de cara el 27-S, dia de les eleccions plebiscitàries. El sí va rebre 1.333 vots, que representa un 50,3% i el no va rebre 1238 vots, que representa un 46,7% . Per tant, més de la meitat del partit prefereix excloure la Declaració Unilateral d’Independència així com l’obertura d’un procés constituent al marge de la legalitat. Amb aquesta votació UDC no s’integra al full de ruta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes civils. Els partidaris del no estaven d’acord en aquesta última opció. A més, amb aquest resultat Duran i Lleida, favorable al sí, seguirà governant Unió. Cañada recorda que dins d’UDC hi ha un 46,7% que ha votat que no i, per tant, espera que “no girin l’esquena a qui també és d’Unió”.