Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Olga Rué creu que falta “claredat” a l’apartat de Transició Nacional de l’acord marc del PSC-ERC

Convergència i Unió (CiU) estan preocupats per l’acord que han arribat el PSC i ERC sobre la  transició nacional de Catalunya. La número u de CiU creu que el contingut està poc definit tot i que s’hagi creat una àrea de Transició Nacional. A l’acord marc, signat pels partits de govern,  la líder de CiU considera que falta claredat. Olga Rué creu que hi ha cinc punts molt “obvis” però que “el més obvi no hi és”.

Rué comenta que no és veu “ni com treballaran, ni amb quina finalitat”. La convergent demana explicacions per com està escrit aquesta part del document: “Dependran també de la Primera Tinença d’Alcaldia les polítiques educatives (…) coordinació i gestió de la nova àrea de (Transició Nacional?)”.

 

Sobre el comunicat d’ERC, Rué comenta que no “podem continuar confonent a l’opinió pública”. Fent referència al segon punt, que parla de política municipal, on s’afirma que el PSC ha signat el document de l’ANC: “el PSC va decidir finalment signar el document de l’ANC i comprometre’s públicament a garantir el suport de l’Ajuntament al procés de Transició Nacional.

 

L’acord pel govern “els hi sembla bé” i assegura que té bones intencions. Rué assegura que el “primer que els hi agrada veure és el compromís del darrer trimestre de l’any, dur a terme un pla d’actuació municipal. Recorda que això és el que han estat demanant durant els últims quatre anys a l’oposició. Respecte la resta de temes de l’acord marc, Rué comenta que és “el que tot tianenc desitjaria”. I assegura que comparteixen tots els principis de treball com la transparència, la participació ciutadana, la bona entesa amb els altres partits, etc