Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Joan Cañada formarà part del comitè comarcal de Demòcrates

El regidor Joan Cañada, militant d’Unió Democràtica de Catalunya durant dècades i expresident del partit a Tiana, ha expressat la seva confiança que formarà part de la delegació de la comarca del Maresme dins el nou partit Demòcrates de Catalunya. Així ho ha explicat a Ràdio Tiana:

 

Tot i això, encara no es coneix l’equip que dirigirà la regió de les comarques de Barcelona, dins la qual  està integrada Tiana.

Sobre la gestió territorial de Demòcrates de Catalunya hi hauria les següents distribucions: Barcelona ciutat, regió metropolitana de Barcelona, regió de comarques de Barcelona, regió de muntanya, regió de terres de l’Ebre, i, finalment, regió de Girona. El regidor tianenc ha explicat que hi haurà primàries dins la formació:

 

Cañada va assistir al congrés fundacional del partit, celebrat el passat 7 de novembre a Sant Cugat del Vallès. Allà van fer la reforma dels estatuts, es van presentar 99 esmenes, de les quals 22 van ser tranc accionades, es creà un comitè demòcrata nacional, del qual van ser escollits 25 persones, i finalment, van dur a terme la lectura del manifest fundacional. Joan Cañada ha qualificat l’acte de “molt interessant”.  Es calcula que hi van assistir prop de 600 voluntaris i congressistes.

Un moment de l'acte de fundació de Demòcrates, aquest estiu
Un moment de l’acte de fundació de Demòcrates, aquest estiu

Abans d’aquesta assemblea hi va haver una primera presentació del partit a la Sala Bars de Barcelona. Després de dues setmanes de la formació del partit, 22 alcaldes, 118 regidors i 15 consellers comarcals i municipals d’Unió ja formaven part de Demòcrates de Catalunya.

Aquests actes van tenir lloc després del passat 14 de juny, quan Unió va preguntar als seus militants si estaven a favor o en contra del procés independentista. Cañada ha descrit aquella pregunta com “complexa”.

Respecte el futur del president del comitè de govern d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, Cañada ha afirmat: “sentiré pena quan Duran i Lleida plegui”.

Pel que fa al trencament d’Unió, Cañada ha culpat la direcció del partit:

 

“No els hi puc perdonar. Penso que l’esperit d’Unió es podia haver conservat igualment. Si haguessin analitzat més a fons en Carrasco i Formiguera ens haguéssim estalviat un trencadís que ha estat la riota de molta gent i una gran pena” – ha argumentat el tianenc. Ha afegit que Joan Antoni Duran i Lleida va estar l’artífex de la polèmica pregunta i Ramon Espadaler va ser la mà executora.

Joan Cañada creu que Unió té un futur difícil: “Al partit li auguro molta dificultat. Penso que hi haurà canvis a dalt i que la deriva independentista quedarà bastant més arrelada que no pas la que hi ha ara”. Tot i això, Cañada ha explicat que creu que Unió Democràtica de Catalunya continuarà existint.