Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Jordi Fernando: “La novel·la negra està de moda”

Quan parlem de literatura, a vegades se’ns oblida que darrera dels escriptors també s’amaguen editors que permeten que els llibres surtin al mercat. Jordi Fernando, soci fundador de l’editorial Meteora, és una d’aquestes persones i té entre els seus interessos la promoció de la novel·la negra. Una tasca que assoleix tant amb la col·lecció Fortuna Negra com amb la seva col·laboració anual a l’organització del festival de literatura negra de Tiana, el Tiana Negra.

Jordi Fernando, soci fundador de l'editorial Meteora.
Jordi Fernando, soci fundador de l’editorial Meteora.

Segons Fernando, aquests tipus d’esdeveniments són essencials per donar a conèixer autors i novel·les que d’altra manera passarien desapercebuts. A part, també destaca la virtut que fa que el Tiana Negra sigui únic: que només inclogui obres escrites en català o traduïdes a aquest idioma.

 

Pel soci fundador de Meteora l’ajut d’aquests festivals ha estat fonamental per a què la novel·la negra en català es posi de moda. Assegura que ara el públic la coneix més, està més interessat i, per aquest motiu, demana més oferta. Un fenomen que, segons Jordi Fernando, ha portat a moltes editorials a crear col·leccions exclusives d’aquest gènere o, fins i tot, a publicar aquest tipus de llibres quan abans no ho feien.

 

Fernando assegura que la millora de la qualitat de l’obra dels autors catalans també ha estat essencial per incrementar la seva popularitat de cara als lectors.

 

L’editorial Meteora participarà al Tiana Negra de dues maneres diferents. D’una banda, amb la presentació de l’últim llibre de Jaume Benavente, Dibuix a les fosques,  que ha estat editat per aquesta empresa. D’altra banda, Jordi Fernando assistirà a la trobada “Pageses assassines” en representació de l’escriptora de 93 anys Teresa Jové, que no podrà anar per problemes de salut.

Jordi Fernando assegura que, per la seva banda, pretenen participar en aquest festival any rere any i que esperen que, si tot va bé, s’arribi “a celebrar la trentena edició del Tiana Negra”.