Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

José Ramón Ubieto i la teoria de les infàncies “híper”

El psicoanalista i especialista en neurodidàctica José Ramón Ubieto ha sigut l’encarregat de la ponència inaugural de les III Jornades d’Educació de Tiana i Montgat. El dimecres, a dos quarts de sis de la tarda, Ubieto va explicar a la Sala Pau Casals de Montgat la seva teoria de les infàncies “híper”: hiperactivades, hiperconnectades i hipersexualitzades:

 

Ubieto ha recollit aquesta teoria en el seu últim llibre, “Niñ@s híper”, escrit juntament amb el catedràtic de Psicologia de la Universitat d’Oviedo Marino Pérez. El psicòleg explica les idees principals que es recullen en aquest treball:

 

Actualment, Ubieto està escrivint una segona part del llibre, centrada en l’efecte de les pantalles en els adolescents, entre altres investigacions:

 

El psicòleg, una hora abans de la ponència, va passar pels estudis de La Local coincidint amb el programa mensual del “Som aquí”, l’espai dels nois i noies del Consell d’Adolescents de Tiana. Durant 20 minuts, els joves van poder preguntar a José Ramón Ubieto les preguntes i dubtes que tenien en relació a la seva feina. El psicòleg valora molt positivament l’experiència:

 

Podeu escoltar el programa complet als Podcasts de Ràdio Tiana.