Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Josep Pedrals posa fi a la història de Quim Porta amb “Els límits de Quim Porta”

Jugar amb gèneres literaris, personatges i paraules és la marca de la casa de Josep Pedrals: tot i que s’autoanomena poeta ha escrit una trilogia amb estructura de novel·la, que té assaig i molta poesia dins seu. La Trilogia de Quim Porta, que va començar el 2006 amb El Furgatori. És el resum del dietari poètic que el protagonista escriu quan va estudiar les costums d’un poble molt particular anomenat Bulló, on les altes temperatures de l’aigua han creat un clima tropical, que fa que tothom que hi viu tingui costums radicalment diferents a les de la resta de Catalunya. La trilogia continua amb una col·laboració entre Quim Porta el protagonista i Josep Pedrals per escriure una novel·la en vers: “El Romanço d’Anna Tirant”. Aquesta segona part li va fer guanyar el premi Lletra d’or el 2013. Hi podem veure el procés d’escriptura de la novel·la entre el personatge i l’autor fins que Quim Porta desapareix. “Els límits de Quim Porta” és la tercera i última part en la que l’autor intentarà trobar el seu protagonista mentre analitza el personatge barrejant prosa, vers, assaig i teatre.

 

A més d’aquesta tercera part Pedrals va publicar una escena eliminada que per diverses raons va decidir no incloure al llibre publicat. Tot i això va voler que sortís d’alguna manera i el va acabar publicant a la revista Paper de Vidre.

 

Aquesta presentació s’ha fet sota el paraigües d’Òmnium Cultural Tiana que com ens explica en Marc Comadran, un dels seus col·laboradors és una de les més actives de la zona.

 

La trilogia de Pedrals ha rebut diversos premis i l’última par ha trigat 5 anys en escriure’s.