Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Tiana planteja al ple la necessitat d’un pla d’emergències municipal

Després del pas del temporal Gloria, Junts per Tiana va portar al ple del febrer un prec per demanar un pla d’emergències municipal que ajudi a gestionar de manera local situacions com la viscuda fa dues setmanes.

Tal com explica l’agrupació d’electors, l’any 1996 es va aprovar el Pla d’Actuació Municipal per a Emergència de Tiana (PAMT), que detallava tot el que s’havia de fer en una situació d’emergència i qui ho havia de fer. Aquest pla, però, fa anys que no s’actualitza, no està homologat i defensen que ha quedat obsolet.

Ara, creuen que s’ha fet un pas endavant amb l’aprovació del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic, però encara falta un pla d’emergències municipal per fixar els protocols a seguir quan es produeixi una emergència. Tal com expressen a l’escrit, Protecció Civil activa els plans genèrics però recomana els plans locals perquè la presa de decisions sigui la més encertada possible:

 

El regidor Jaume Darbra va dir que ja s’estava treballant per aconseguir-ho: s’havia presentat una sol·licitud a la Diputació de Barcelona per elaborar el DUPROCIM, el Document Únic de Protecció Civil Municipal, que recollirà de quina manera s’ha de protegir la població dels riscos establerts al PLACC:

 

El prec de l’agrupació d’electors també recordava que Tiana encara no tenia un pla de seguretat. Darbra va dir que també s’estava treballant en això: