Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova la moció de Junts per elaborar un nou catàleg de patrimoni històric i ambiental

El ple d’octubre ha aprovat dues de les quatre mocions presentades pel grup municipal de Junts per Tiana, relacionades amb el pla especial de protecció i catàleg del patrimoni arquitectònic i ambiental de Tiana i el pla d’usos de la Sala Albéniz.

La primera moció, aprovada per unanimitat, proposava elaborar un nou pla especial de protecció i catàleg del patrimoni històric i ambiental de Tiana, amb l’objectiu de conservar i protegir els béns que pels seus valors artístics, històrics o ambientals han de ser preservats per a les generacions futures.

Així mateix, la moció també proposava realitzar un estudi exhaustiu de la xarxa de mines, fonts i bases del municipi pel seu notable valor funcional i ambiental, a més d’instar a l’equip de govern a desenvolupar campanyes per divulgar aquests béns protegits.

Durant el ple, els Socialistes de Tiana van proposar la inclusió d’un quart punt on es demanés la col·laboració de l’AMB per elaborar un pla més ampli que inclogués l’entorn de la Serralada de Marina. Així ho manifestava el seu portaveu, Albert Sales:

 

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, va estar d’acord en ampliar la moció cap aquest sentit:

 

Finalment, també es va incloure l’opció de col·laboració amb la Diputació de Barcelona:

 

Tal com va manifestar el portaveu d’Esquerra Tiana, Àlex Robles, calia aprofitar les sinergies amb les institucions supramunicipals:

 

Per últim, l’alcaldessa, Marta Martorell, va proposar que aquest assumpte es treballés conjuntament amb tots els grups municipals:

 

La segona moció que es va aprovar va comptar amb els vots positius de Junts i el PSC i l’abstenció de l’equip de govern. En ella, es demanava elaborar un pla d’usos que defineixi el projecte cultural de la Sala Albéniz i fer una anàlisi del potencial i de les millores possibles al teatre.

La regidora de Cultura, Marta Guàrdia, va justificar l’abstenció assegurant que aquest pla d’usos ja s’està fent i que l’anàlisi de les millores i necessitats del teatre era un assumpte que s’havia de tractar al Consell Municipal de Cultura:

 

Les mocions que no es van aprovar consistien en la creació d’un Pla i un Observatori de Salut Pública i de Qualitat de vida de Tiana i la necessitat de millorar i ampliar les opcions de transport públic que hi ha a Tiana. En relació amb aquest últim assumpte, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Mateu Hernández, va explicar que aquest mateix dijous tenien una reunió amb l’AMB per tractar aquest tema:

 

El PSC es va abstenir argumentant que s’havia de fer un estudi previ abans de fer demandes com la del bus directe Tiana-Barcelona:

 

Salvatierra va justificar la moció assegurant que el govern de Tiana havia de ser vehement amb les demandes a l’Àrea Metropolitana de Barcelona:

 

Per la seva banda, l’alcaldessa va explicar que formaria part de la Comissió de Mobilitat de l’AMB:

 

L’equip de govern va votar en contra d’aquest últim punt perquè no estava d’acord que es presentés en forma de moció:

 

La moció sobre el Pla de Salut Pública i Qualitat de vida de Tiana va tenir la mateixa votació, amb l’únic vot positiu de Junts per Tiana, l’abstenció del PSC i el no d’Esquerra i Junts per Catalunya Tiana.