Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Tiana sol·licita un ple extraordinari per demanar explicacions sobre les obres d’un cine a la Sala Albéniz i els pressupostos participatius

Junts per Tiana ha sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari “arran de les darreres informacions i documentació” a què ha accedit l’agrupació sobre les obres d’un cine a la Sala Albéniz.

A l’escrit presentat argumenten la urgència d’aquest ple per tal que “l’alcaldessa Marta Martorell doni explicacions sobre l’execució de les obres d’un cine a la Sala Albéniz i del procés de votació dels pressupostos participatius”.

L’ordre del dia que proposen des de l’oposició consta de nou punts, a part de l’aprovació de l’acta de la darrera sessió. Un és una proposta d’acord per a la creació d’una comissió d’investigació municipal amb sessions públiques sobre les obres d’un cine a la Sala Albéniz i la resta són preguntes que busquen aprofundir tant amb aquest tema com amb el dels pressupostos participatius.

Per una banda, volen saber sobre la planificació, autorització i execució de les obres, les ajudes del fons Feder que, segons va anunciar el consistori, ajudarien a tirar endavant el projecte del cine i remarcar el valor arquitectònic de la Sala Albéniz i la seva especial protecció. A més, també inclouen una pregunta sobre el suport a les entitats del poble, la música en directe i les arts escèniques.

Per l’altra, preguntaran sobre la comissió de garanties dels pressupostos participatius, el compliment de la Llei de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals i sobre la integritat i l’ètica per al servei públic.

La convocatòria subratlla que el ple se celebri a les set de la tarda. Des de l’inici de legislatura, Junts per Tiana ha demanat tres plens extraordinaris i dos d’ells s’han celebrat a la una del migdia, un horari del qual ja van manifestar la seva disconformitat.

Amb aquest, doncs, ja serà el quart ple extraordinari que sol·liciti l’agrupació després del de la residència, el de Can Riera i el dels pressupostos participatius. L’equip de govern té 15 dies per convocar-lo.