Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

A Tiana també hi ha agressions masclistes

Si aquesta setmana heu anat pel centre del poble segurament us haureu trobat amb uns cartells triangulars escampats per diverses localitzacions, com la plaça de la Vila o el passeig de la Vilesa. En ells, es recullen testimonis anònims de dones de Tiana que han patit algun tipus d’agressió masclista.

Aquesta iniciativa l’ha impulsat la Comissió de Gènere de l’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor amb motiu del Dia de la Dona. L’Eli i la Maria ens ho expliquen:

 

D’aquesta Comissió van sorgir dues idees: un vídeo que han publicat al seu Instagram per recordar que l’escoltisme tampoc està lliure d’agressions masclistes i la realització d’una enquesta a 100 dones de Tiana per conèixer si havien patit algun tipus d’agressió:

 

Els cartells que es veuen pel poble són el resultat de les respostes que han obtingut amb aquesta enquesta. El seu objectiu era visibilitzar aquestes situacions i conscienciar que a Tiana també es produeixen agressions:

 

Agressions que van des d’un insult o persecucions pel carrer fins a un abús sexual:

 

De les 100 respostes que van rebre, el 73% de les dones havien patit algun tipus d’agressió masclista. Un 74,6% havien patit violència psicològica, un 11,9% agressions físiques i un 41,8% agressions sexuals. En total, el 56,8% de les agressions s’havien produït a Tiana. Unes xifres que, malauradament, a l’Eli i la Maria no les van sorprendre:

 

Les dues esperen que els cartells aguantin molt de temps per seguir conscienciant i visibilitzant aquesta realitat més enllà del 8M:

 

A més, avisen que l’enquesta encara segueix oberta per a qualsevol dona que vulgui explicar el seu testimoni, igual que els missatges directes del seu compte d’Instagram: