Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Diari de quarantena”: el confinament dibuixat en una trentena d’aquarel·les

Confinament domiciliari, teletreball, conciliació familiar, sortides excepcionals per passejar el gos, sessions d’esport casolanes o creacions culinàries. Aviat farà un any de l’inici del primer estat d’alarma i segur que moltes persones s’han sentit identificades amb algun d’aquests termes.

Això, i més, és el que es pot trobar a l’exposició “Diari de quarantena”, una mostra de les aquarel·les de l’artista Clàudia Vilà que es pot visitar a la plaça de la Vila fins al diumenge 28 de març.

L’exposició forma part dels actes organitzats per l’Ajuntament de Tiana pel Dia de la Dona. De fet, la inauguració de la mostra va formar part de l’acte commemoratiu que es va celebrar aquest dilluns 8 de març a Can Riera. Una unió entre feminisme i confinament que ajuda a reflexionar sobre el paper de les dones durant aquest període:

 

La Clàudia Vilà va començar a pintar les aquarel·les sense saber que es convertirien en una exposició. No va ser fins que ja en portava unes quantes quan es va adonar del potencial que tenien:

 

Per a ella, la quarantena va coincidir amb un període laboral bastant lliure de projectes:

 

L’elaboració d’aquestes aquarel·les es va convertir en la seva única feina, que havia de combinar amb la criança del seu fill. Per sort, es va poder organitzar amb la seva parella per tal que els dos tinguessin estones per a ells sols:

 

La Clàudia treballa com a escenògrafa. Després de la quarantena, el món cultural i del teatre va trigar en tornar de nou, i a la tardor van haver de parar una altra vegada. Ara, els projectes ja han començat a tirar endavant:

 

Però com va viure aquest període d’incertesa, quan no se sabia quan es podrien tornar a posar en marxa?

 

Tot i que avui dia no és la seva principal font d’ingressos, la Clàudia també treballa en el món del circ:

 

“Diari de quarantena” està formada per una trentena d’aquarel·les:

 

La Clàudia recorda perfectament la primera escena que va immortalitzar amb les seves aquarel·les:

 

I l’última?

 

Si voleu conèixer més detalls sobre l’exposició i les aquarel·les que hi surten podeu recuperar la presentació que es va fer a Can Riera al canal de Youtube de l’Ajuntament. Allà també es pot escoltar la lectura del manifest del 8M protagonitzada per la Miriam, la Mari i l’Anna Llaudet.