Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Tiana torna a demanar al ple un bus directe Tiana-Barcelona

Ja ho havien demanat al ple del mes de febrer però, aleshores, els vots en contra de l’equip de govern (PSC +ERC) i del regidor del PP van evitar que prosperés. Al ple d’aquest dimarts, Junts ha tornat a demanar, mitjançant una moció, un bus directe de Tiana a Barcelona. I aquest cop la moció ha estat aprovada, amb els vots favorables de tots els grups excepte els del PSC i el PP.

Núria Garcia, regidora d’Urbanisme, ha recordat que el febrer es va votar en contra d’aquesta mateixa moció perquè molts aspectes d’aquest tema no depenen de l’Ajuntament. També ha dit que l’Ajuntament ha pres un seguit de mesures que ja fomenten la sostenibilitat, com ara adquisició i ús de bicis elèctriques o la creació de les zones de park and ride. Creu que la càrrega econòmica d’un bus Tiana-Barcelona seria excessiva per l’Ajuntament.

 

Núria Garcia ha explicat que ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un millor finançament del transport públic, per mirar de dissuadir de fer servir el vehicle privat. També ha dit que una moció com aquesta és incoherent i un brindis al sol, “perquè no és realista”, creu.

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, ha explicat per què han tornat a presentar aquesta moció al ple:

 

El portaveu de Junts creu que les necessitats de Tiana no són les mateixes que el conjunt de ciutats de l’àrea metropolitana, per això no veuen factible incentivar la bicicleta que sí que té sentit a Barcelona, ha dit. També ha insistit que Tiana ha de dissenyar la seva pròpia estratègia dins l’Àrea Metropolitana ja que té necessitats específiques i diferents de la majoria dels municipis d’aquesta.

Ester Pujol ha dit que molts dels punts que planteja la moció de Junts ja els han contemplat des de l’equip de govern, i que el seu “no” a la moció no és revanxisme, ha assegurat:

 

Diego Parra, del PP, ha tornat a votar en contra de la moció amb aquest argument:

 

El debat per aquesta moció ha estat força encès en alguns moments, especialment entre Àlex Rosa i Isaac Salvatierra amb l’alcaldessa

Bus a Can Ruti i velocitat excessiva de Tusgsal

La moció aprovada manté les 10 propostes sobre la millora del transport públic a Tiana que ja va fer Junts el febrer. A més de demanar a l’Autoritat del Transport Metropolitana (ATM) la línia de bus directe, demana també, entre altres punts, un altre bus directe entre Tiana i Can Ruti i que s’encarregui un informe a l’ATM i a la Policia Local sobre la velocitat excessiva que, segons Junts, tenen alguns dels busos de Tusgsal que circulen per Tiana.

Junts també ha demanat que part de l’aparcament proper a l’estació de Renfe de Montgat el puguin fer servir de forma exclusiva i gratuïta els usuaris i usuàries de Rodalies.

Finalment, al ple d’aquest dimarts, Junts també ha sol.licitat, a través d’un prec, que l’Ajuntament els informi de l’agenda pública i dels actes municipals previstos, ja que creuen que això no s’està produïnt. L’alcaldessa ha dit que s’està treballant en la millora d’aquesta comunicació entre Ajuntament i regidors i regidores de l’oposició.