Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

JuntsxCat Tiana anuncia la seva sortida del govern municipal

Junts per Catalunya Tiana abandona el govern municipal i els seus dos regidors, Mateu Hernández i Marta Guàrdia, passaran a l’oposició, “des d’on continuaran treballant de forma constructiva per al poble.” Així ho ha anunciat el partit després que la seva assemblea decidís per unanimitat el passat divendres 12 de març sortir del govern “de manera immediata” i trencar el pacte que tenien amb ERC.

El motiu: el cessament del regidor Mateu Hernández per part de l’alcaldessa Marta Martorell, que es va fer públic aquell mateix divendres després de la visita presencial a la Sala Albéniz que havia tingut lloc el dijous 11 de març, on es van obtenir noves informacions relacionades amb les obres d’instal·lació d’uns cables de so “del tot incompatibles amb la avocació de funcions que tenia el Sr. Mateu Hernández”.

Des de Junts per Catalunya expliquen que aquesta decisió, que es va prendre amb l’acord del PSC, “qüestiona l’honorabilitat i la bona intenció en l’actuació del regidor”. Des de l’agrupació local defensen l’actuació d’Hernández i justifiquen que va voler aprofitar que ja s’estaven fent obres a la Sala Albéniz perquè “si no s’hagués realitzat en aquest moment, posar-los més endavant hauria suposat obrir de nou el sostre, causant una duplicitat de feina i costos que va voler evitar”.

En el comunicat tornen a explicar, tal com van fer a la columna d’opinió de la revista municipal d’aquest mes de març, que el regidor va voler fer una donació per sufragar els costos d’aquests treballs per un valor d’uns 50.000 euros i que “inexplicablement” ni l’alcaldessa ni el PSC van voler acceptar-la.

Segons va explicar la mateixa alcaldessa, no van acceptar la donació “perquè no ho trobaven ni èticament ni moralment justificat, tenint en compte la regidoria que ostentava”. A més, el projecte del cinema estava dintre dels pressupostos participatius, un tema que també ha sigut motiu de polèmica des del desembre.

Amb la sortida de Junts per Catalunya Tiana, l’equip de govern es queda sense la majoria absoluta amb sis regidors, quatre d’ERC i dos del PSC. Per primera vegada des que els socialistes van entrar al govern, l’oposició tindrà més regidors: cinc de Junts per Tiana i dos de JuntsxCat.